Beurzen koppig lager door Griekse crisis

© belga

Behalve voor het geplaagde Dexia loopt het ook elders in Europa goed fout voor de aandelenmarkten. Dat heeft te maken met de besluiteloosheid rond de Griekse crisis.

Na een donker slot maandagavond sluiten de Europese beurzen dinsdag alweer in het verlies. Parijs sluit 2,61 procent in het rood. Frankfurt ( -2,98 procent), Londen (-2,58 procent) en Milaan (-2,72 procent) volgen het negatieve spoor. De beurs van Athene kijkt dinsdagavond aan tegen een dreun van liefst -6,28 procent.

Dexia nog net 1 euro waard

De Bel20 op Euronext Brussel torst na de middag een verlies van ruim 3 procent tot 2.031 punten. Grootste verliezer in Brussel is Dexia, die aanvankelijk een verlies van 30 procent te slikken kreeg maar na de middag ‘herstelde’ tot -13 procent. De waarde van het Dexia-aandeel schommelde de hele dag rond de 1 euro. Goed kwam het evenwel niet meer. Beleggers vertrouwden het zaakje niet langer en stuurden het Dexia-aandeel 22,46 procent lager. Het aandeel is dinsdagavond nog net iets meer dan een euro (1,01) waard. De andere grote verliezers op de Brusselse sterindex? KBC verliest -6,80 procent en Ageas -8,50 procent. Belgacom is het enige aandeel dat een bescheiden winst (+1,01 procent) oogst. De Bel20 sluit alweer een donkere beursdag af met een verlies van -2,76 procent tot 2.038 punten.

Maandag sloot Wall Street eveneens af op een dieptepunt: de Dow Jones verloor 2,36 procent en de Nasdaq 3,29 procent. De beurs van Tokio ging dicht met een licht verlies van -1,05 procent.

Grieken in nood

Net als maandag houdt de Griekse crisis de beleggers gekneveld. De angst voor een besmetting van de eurozone wordt dinsdag nog versterkt door de besluiteloosheid van de Europese ministers van Financiën, die er na rijp beraad maandagnacht opnieuw niet in zijn geslaagd een nieuwe schijf noodhulp aan Griekenland door een akkoord te loodsen. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content