Belfius knipt na BNP Paribas Fortis in rente spaarboekje

© belga

Ook Belfius gaat de rente op haar spaarrekeningen verlagen. Dat meldt de bank-verzekeraar woensdag.

Belfius (het vroegere Dexia Bank België) is na BNP Paribas Fortis de tweede grootbank in ons land die de rente op het spaarboekje verlaagt.

Vanaf 10 april daalt de rente op het klassieke spaarboekje
(spaarrekening classic) bij Belfius van 1,25 procent naar 1 procent, wat overeenstemt met 0,75 procent basisrente en 0,25 procent getrouwheidspremie.

Ook de andere spaarrekeningen van Belfius krijgen een knipbeurt. De rente op de getrouwheidsspaarrekening classic daalt van 2 procent naar 1,75 procent (0,50 procent basisrente en 1,25 procent getrouwheidspremie). Het rendement op de internetspaarrekening daalt van 2,05 procent naar 1,80 procent (1,50 procent basisrente en 0,30 procent getrouwheidspremie). De Belfius internet getrouwheidsspaarrekening brengt nog 2,25 procent op (0,75 procent basisrente en 1,50 procent getrouwheidspremie).

Net als marktleider BNP Paribas Fortis verwijst Belfius voor de renteverlaging naar de evolutie van de rentevoeten op de financiële markten.

Met een rente die ver onder het inflatiecijfer van 3,37 procent ligt, wordt de Belgische spaarder geconfronteerd met een verlies aan waarde van zijn spaargeld. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content