WDP, Fugro, ING, Nokia

Het vastgoedfonds WDP boekte opnieuw recordcijfers. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar steeg het netto courant resultaat met 12,7%, tot 48,7 miljoen EUR. De groep verhoogde de outlook voor het netto courant resultaat 2016 van 5,20 tot 5,30 EUR per aandeel.

WDP (2 jaar)

Het vastgoedfonds boekte opnieuw recordcijfers. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar steeg het netto courant resultaat met 12,7%, tot 48,7 miljoen EUR (2,62 EUR per aandeel). De groep verhoogde de outlook voor het netto courant resultaat over het volledige boekjaar van 5,20 tot 5,30 EUR per aandeel. WDP maakte ook bekend de prognose voor het dividend voor het gehele boekjaar op te trekken van 4,20 tot 4,25 EUR per aandeel (+6%). De trend van het vastgoedfonds blijft sterk à la hausse gericht. Op 85 EUR ligt de eerste horizontale steunzone van enig belang gevolgd door meer steun op 80 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fugro (2 jaar)

Conform de verwachtingen boekte de toeleverancier van de oliesector, actief in het bodemonderzoek, een fors lagere omzet en bedrijfsresultaat over het eerste semester 2016. Door de lage olieprijs worden nieuwe projecten immers uitgesteld. De omzet daalde van 1,2 miljard EUR tot 941 miljoen EUR, terwijl de ebitda halveerde tot 98,9 miljoen EUR. Het nettoverlies dikte fors aan van 9,9 miljoen EUR tot 202,1 miljoen EUR. Fugro verwacht dat het evenwicht tussen vraag en aanbod in de loop van 2017 zal herstellen. In reactie op het nieuws kreeg de koers een flinke knauw. Nadat de steun op 14 EUR het begaf, werd de trend dalend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

ING (2 jaar)

De Nederlandse bank maakte cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar bekend die de verwachtingen van de analisten overtroffen. Zo steeg de nettowinst van 358 miljoen EUR in het tweede trimester van 2015 tot 1,295 miljard EUR, een cijfer dat licht het cijfer van het eerste kwartaal overtrof. In het eerste semester slaagde ING er bovendien in om 650.000 nieuwe klanten te werven. Voor de rest van 2016 zal ING de eigen strategie verder implementeren, maar zal de bank ook waakzaam blijven door de politieke en toezichthoudende onzekerheden. De cijfers kenden een goede ontvangst en verantwoorden een adviesverhoging. Al blijft de trend van het aandeel tot nader order dalend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Nokia (2 jaar)

Zwakke resultaten over het tweede kwartaal zorgden voor een forse koersduik van de Finse telecomgroep. De omzet verdubbelde bijna tot 5,6 miljard EUR, maar dat was vooral een gevolg van de overname van Alcatel-Lucent. Een nettowinst van 348 miljoen EUR een jaar eerder wijzigde in een nettoverlies van 723 miljoen EUR. Voor de komende kwartalen verwacht Nokia een verbetering van de omzet en van de operationele marge bij de divisie netwerkactiviteiten. De groep wil tegen 2018 nu voor 1,2 miljard EUR kosten besparen tegen de eerder aangekondigde 900 miljoen EUR. Het aandeel ontwikkelt zich dalend. Op 4,50 EUR ligt de laatste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

WDP, Fugro, ING, Nokia
WDP, Fugro, ING, Nokia
WDP, Fugro, ING, Nokia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content