Vraag van de week: Hoe doet Bone Therapeutics het nog?

© iStock

Het is de jongste tijd stil rond Bone Therapeutics. Kan u nog eens een update geven?

Het klopt dat er de jongste maanden weinig nieuws valt te rapen bij de Waalse marktleider in de ontwikkeling van botvormende celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken. In maart was er wel nog de benoeming van Miguel Forte tot chief medical officer. Forte heeft veel klinische en regelgevende ervaring in regeneratieve geneeskunde, en is dus een mooie versterking van het managementteam.

De kwartaalupdate bevestigde de te verwachten nieuwsstroom voor 2017. In september krijgen we resultaten uit de twee belangrijkste lopende studies met ALLOB, het allogeen botvormend celtherapieproduct dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger. Vooreerst krijgen we de werkingsresultaten van een tweede groep van acht patiënten in een fase I/IIa-studie bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan. In de fase IIa-studie bij patiënten met vertraagd helende breuken krijgen we ook werkingsresultaten van een tweede groep van acht patiënten, van wie de rekrutering in maart werd voltooid. Zijn de resultaten positief bij minstens vijf patiënten, dan mag de studie vervroegd worden afgesloten (zeven op de acht behandelingen van patiënten van de eerste groep waren succesvol, minimale succesratio van twaalf op zestien vereist).

De komende maanden krijgen we een update over de patiëntenrekrutering uit het verstgevorderde programma met PREOB, een autoloog botvormend celtherapieproduct, gemaakt uit beenmergcellen van de patiënt. Het gaat om een fase III-studie bij patiënten met osteonecrose (het afsterven van het heupbeen). Bone Therapeutics hoopt in 2021 PREOB voor die indicatie op de markt te lanceren. De cashburn bedroeg in het eerste kwartaal 3,8 miljoen euro (3,4 miljoen euro vorig jaar) en de kaspositie was eind maart 16,5 miljoen euro. De verwachte cashburn voor 2017 blijft ongewijzigd op 15 miljoen euro, en op basis daarvan zijn er voldoende middelen tot het tweede kwartaal van 2018.

De cruciale fase II-resultaten met ALLOB zullen bepalend zijn voor de strategie over het opstarten van een studie met ALLOB in de lucratieve Amerikaanse markt en het vinden van een Amerikaanse partner voor de gezamenlijke ontwikkeling en de eventuele latere commercialisatie. Positieve resultaten met ALLOB moeten ook de weg vrijmaken voor het ophalen van vers kapitaal, wellicht eind 2017 of begin 2018. Het aandeel is na een turbulente tweede jaarhelft vorig jaar, op een laag niveau in rustiger vaarwater terechtgekomen. Het aandeel blijft koopwaardig, met het bovengemiddelde risicoprofiel eigen aan een biotechaandeel (rating 1C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content