Tesla voor liefhebbers en sceptici

© Paul Hudson
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

We gaan ervan uit dat Tesla het moeilijk blijft hebben. We gingen eerder al met succes à la baisse en proberen dat te herhalen.

Op de beurs lijken de meningen van believers en non-believers van TeslaMotors almaar verder uit elkaar te liggen. Elon Musk, de oprichter van Tesla en CEO van het bedrijf, vindt dat blijkbaar best leuk. Onlangs slaagde hij erin analisten tegen hem in het harnas te jagen door openlijk te verkondigen dat hun vragen “niet cool” waren. Amerikanen beschouwen dat als een grove belediging.

Tesla herhaalde eerdere uitspraken over de productie van de nieuwe Model 3, maar was spaarzaam met details over verbeteringen. De schuldratio steeg eind maart en ligt inmiddels op 7,5 keer de bedrijfskasstroom (ebitda) voor 2018. Toch viel de cash burn met 1,1 miljard dollar in het eerste kwartaal mee. De gemiddelde verwachting van analisten bedroeg 1,5 miljard dollar. Maar waarnemers denken toch niet dat de autobouwer zijn doelstelling 5000 auto’s van de Model 3 per week af te leveren, zal halen.

Geschreven call

Schrijf call Tesla Motors september 2018 met uitoefenprijs 295,00 dollar @ 37,21 dollar

Ook InsideBeleggen gaat ervan uit dat Tesla het de komende maanden moeilijk blijft hebben. In november stonden we al sceptisch tegenover het aandeel. We gingen toen resoluut à la baisse met een geschreven call en een gekochte put. Beide posities konden we met een mooie winst verzilveren. We proberen dat nogmaals. Eerst een strategie voor wie de aandelen bezit.

Calls op Tesla zijn altijd duur. Met dit contract proberen we daar opnieuw van te profiteren. Wie zich verbindt aandelen Tesla te leveren tegen 295 dollar, krijgt een premie van liefst 12 procent op nog geen vijf maanden. Zolang de aandelenkoers onder 295 dollar noteert, zit u in de winst. Mocht Tesla alsnog verrassen met gunstig nieuws, dan gaat de aandelenkoers misschien hoger. U zult de stukken dan leveren tegen 295 dollar. Voeg daar de ontvangen premie van 37,21 dollar aan toe en u kent de totale ontvangst, namelijk 332,21 dollar. Geschreven calls zijn alleen aangeraden voor wie aandelen Tesla bezit. Wie er geen heeft, kan met een gekochte put op een verdere koersdaling inspelen.

Gekochte put

Koop put Tesla Motors september 2018 met uitoefenprijs 290,00 dollar @ 30,89 dollar

Dit contract wordt winstgevend als de aandelenkoers zakt tot onder 290 dollar. Dat is best mogelijk. De technische analyse leert dat er pas een steunzone wacht rond 277 dollar. Als die het begeeft, kan het snel tot 250 dollar gaan. Daar ligt een volgende steun. De gekochte put wordt dan minstens 40 dollar waard (290 – 250).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content