Newmont Mining gaat uitblinken

. © REUTERS
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Hoewel het goud de jongste tijd duidelijk minder in trek is, doet Newmont Mining het lang niet slecht. Tijd om een haussepositie in te nemen op dat aandeel.

Weinig zaken houden een belegger meer bezig dan goud. Tegen- en voorstanders houden elkaar vaak in evenwicht. Maar de jongste tijd zijn eerstgenoemden blijkbaar in de meerderheid. De prijs van het edelmetaal zakt al enkele maanden. Toch presteert het bedrijf Newmont Mining verre van slecht. In het tweede kwartaal bedroeg de onderliggende winst per aandeel 26 dollarcent. Dat was ruim boven de verwachting. De werkelijke kosten om goud te delven liggen vandaag rond 1000 dollar. Maar vanaf volgend jaar zou de kostprijs aanzienlijk dalen, wat de winst ten goede moet komen. Bovendien worden de investeringen de komende jaren op een laag pitje gezet. Het bedrijf is financieel gezond. We vinden het een geschikt moment om met opties een haussepositie in te nemen op dat goudaandeel.

We zouden het aandurven een zuivere calloptie te kopen op het aandeel. Dat is tegen onze traditionele strategie, waarbij we via geschreven posities proberen winst te realiseren. Maar gezien de volatiliteit van dit aandeel richten we onze pijlen op een goedkope call.

Gekochte call

Koop de call Newmont Mining december 2018 met uitoefenprijs 34,00 dollar @ 1,03 dollar

De uitoefenprijs is zo’n 6 procent hoger dan de huidige aandelenkoers. Voor een inzet van slechts 1 dollar (per contract) rekenen we erop dat de koers van Newmont de komende maanden weer richting 40 dollar of meer gaat. Dat is zo’n 25 procent hoger dan de koers van vandaag. Onmogelijk is dat zeker niet. Nauwelijks vijf maanden geleden was het aandeel nog zo duur. We hebben de technische analyse aan onze kant. Die houdt vol dat er pas een weerstand ligt rond dat niveau. Maar zodra die het begeeft, kan het snel nog een heel eind hoger gaan.

Gaan we ervan uit dat de aandelenkoers botst op de weerstand rond 40 dollar, dan is onze call op zijn minst 6 dollar waard. Onze winst zou dan 600 procent bedragen. Het kan ook meer zijn, als de call dan ook nog wat tijdwaarde bevat. Maar dat hoeft niet. Een optiebelegger stelt zich tevreden met behoorlijke winsten.

Geschreven put

Schrijf de put Newmont Mining december 2018 met uitoefenprijs 32,00 dollar @ 2,00 dollar

Uiteraard is ook het schrijven van een putoptie mogelijk. U ontvangt direct een premie van 2 dollar. Deze put is at the money. De aandelenkoers is ongeveer gelijk aan de uitoefenprijs. Van het moment dat het aandeel een beetje duurder wordt, zit u met dit contract al in de winst.

Partner Content