Deal Mithra Pharmaceuticals wordt slecht onthaald

Mithra CEO Francois Fornieri. © Belga Image
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Na een positieve eerste reactie reageerde de markt negatief op de deal tussen Mithra Pharmaceuticals en het Australische Mayne Pharma.

De bezorgdheid over de groei van de wereldeconomie weegt ook zwaar op de biotechsector. Na een positieve eerste reactie reageerde de markt negatief op de deal tussen Mithra Pharmaceuticals en het Australische Mayne Pharma over de verdeling van het orale anticonceptiemiddel Estelle in de Verenigde Staten. Dat gebeurde omdat het persbericht van Mayne Pharma een ontgoochelende verwachte piekverkoop van ruim 200 miljoen dollar vooropstelde (volgens Mithra een minimumscenario). Het cashdeel bij de ondertekening (8,75 miljoen dollar) en de goedkeuring (11 miljoen) waren bescheiden.

Mayne Pharma is na Allergan dan wel het nummer twee in de verkoop van orale anticonceptiemiddelen in de Verenigde Staten, maar het is geen grote naam met de sterke commerciële ruggengraat en de financiële slagkracht waarop de markt rekende. De forse verlaging van de betalingen aan Uteron Pharma, de vorige eigenaar van Estelle, met 62 procent tot 250 miljoen euro raakte onderbelicht, maar dat is uiteraard positief.

We houden vast aan ons voornemen om onze grote positie af te bouwen. We plaatsen een verkooporder, maar die ligt wel boven het huidige koersniveau (houden, rating 2C).


Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

Koers: 24,82 euro

Ticker: MITRA BB

ISIN-code: BE0974283153

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 955 miljoen euro

K/w 2018: –

Verwachte k/w 2019: –

Koersverschil 12 maanden: -0,2%

Koersverschil sinds jaarbegin: +24,4%

Dividendrendement: –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content