De mayonaise pakt niet bij Kraft Heinz

© reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

We gaan à la hausse op het aandeel Kraft Heinz omdat we menen dat we het slechte nieuws nu wel gehad hebben en blijven geloven in het aandeel.

Het moge troost zijn voor ons allemaal: zelfs superbeleggers als Warren Buffett en 3G Global Food Holding blijken zich te kunnen vergissen. De holding van Buffett, Berkshire Hathaway, en 3G (AB InBev-aandeelhouders) trouwden in 2015 en brachten als bruidsschat Heinz en Kraft in. Maar dat huwelijk bracht aandeelhouders van Kraft Heinz weinig geluk. Er werd bekend dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC het bedrijf heeft gedagvaard. Er zou iets mis zijn met de manier van boekhouden en de controles op inkopen. Enkele dagen geleden liep het volledig fout toen bleek dat de groep gigantische afschrijvingen moest doen op goodwill. Bepaalde merken zouden voor in totaal 15 miljard dollar te veel in de boeken gewaardeerd staan. Daardoor was er vorig jaar een eenmalig nettoverlies van 12 miljard dollar.

We kunnen de vijfde grootste voedingsgigant nu duidelijk onder boekwaarde kopen. Daarmee is Kraft Heinz zowat de eerste reus uit de wereld van de consumptiegoederen die goedkoop noteert. Mogelijk zit het aandeel dan ook op de bodem omdat we het slechte nieuws nu wel hebben gehad. We gaan dan ook à la hausse op dit aandeel omdat we ervan uitgaan dat het te veel afgeslacht wordt. Dat kan op een defensieve manier met onze beproefde techniek van de geschreven put of agressief met de aankoop van een calloptie.


Geschreven put

Schrijf de put juli 2019 met uitoefenprijs 35,00 dollar @ 3,08 dollar

Dit geschreven contract is at the money (de uitoefenprijs is ongeveer gelijk aan de aandelenkoers) en levert een mooie premie op van iets meer dan 3 dollar. We gaan ervan uit dat het ergste achter de rug is bij Kraft Heinz en dat de koers een tijdje blijft hangen rond het huidige niveau of iets hoger. In dat geval zal de premie langzaam zakken. We kunnen dan de positie sluiten en de winst op zak steken. Wachten tot de vervaldag op 19 juli is een andere mogelijkheid voor wie het onderste uit de kan wil. Mocht de koers toch nog zakken, dan wacht een steun rond 33 dollar. De koper van de putoptie heeft het recht aandelen Kraft Heinz te verkopen tegen 35 dollar. Hij zal dat maar doen indien de aandelenkoers fors onderuit gaat.


Gekochte call

Koop de call oktober 2019 met uitoefenprijs 40,00 dollar @ 1,60 dollar

Deze gekochte call is voor de echte optimisten, die vooral geloof hechten aan de bewezen kwaliteiten van de belangrijkste aandeelhouders. Het lijdt weinig twijfel dat die de zaken op hun beloop zullen laten. Zoals gezegd, leveren de basisproducten nog steeds een serieuze winst. Maar als nieuwe, moderne producten het assortiment aanvullen, dan kan de beurskoers weer snel hoger gaan. Tot 47 dollar ligt vrijwel geen weerstand in de weg. Als de koers de weg omhoog terugvindt, dan kan dit contract snel in de winst zitten. We kopen tijd tot midden oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content