Bone Therapeutics: intentieverklaring voor tweede samenwerkingsakkoord

BIOTECH Stalen zenuwen zijn een must voor de belegger. © GET
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics kondigde een intentieverklaring aan voor het afsluiten van een licentieovereenkomst met het Russische Cellthera.

Beide bedrijven bekijken de mogelijkheid voor het licentiëren van zowel PREOB, het autoloog botvormend celtherapieproduct gemaakt uit beenmergcellen van de patiënt, voor de indicatie osteonecrose, als van ALLOB, het allogeen botvormend celtherapieproduct dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger, voor de indicatie vertraagd helende breuken.

Het zou gaan om een licentie voor Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS, groep van ex-Sovjetstaten). Cellthera is de celtherapiedochter van Pharmstandard, een van de leidende Russische farmabedrijven.

In september sloot Bone al een eerste partnerschap voor PREOB met Asahi Kasei voor de Japanse markt. Bovendien heeft Pharmstandard de intentie om aan een mogelijke toekomstige kapitaalverhoging deel te nemen. Hoewel daarover niets is beslist, is het duidelijk dat extra financiering nodig is om de pijplijn in botvormende celtherapieproducten voort te ontwikkelen.

Dat was al langer zo, maar toch schrok de markt van de expliciete verwijzing in de kwartaalupdate op 9 november. Bone Therapeutics heeft voldoende cash (9,1 miljoen euro eind september) tot het tweede kwartaal van 2018. De verwachte cashburn voor 2017 werd verlaagd van 15 miljoen euro naar 13 à 14 miljoen (11,2 miljoen na negen maanden).

Bone Therapeutics realiseerde in september een cruciale doorbraak met ALLOB, na positieve resultaten in zowel de fase I/IIa-studie bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan, als in de fase IIa-studie bij patiënten met vertraagd helende breuken.

Begin 2018 zullen alle 32 patiënten in de lumbale vertebrale fusiestudie gerekruteerd zijn, met volledige studieresultaten begin 2019. Door de sterke resultaten mocht de studie in vertraagd helende breuken vervroegd worden afgesloten. De voorbereidingen voor het opstarten van een fase IIb-studie tegen eind 2018 lopen volop.

Met PREOB krijgen we in het derde kwartaal van 2018 belangrijke tussentijdse resultaten over de fase III-studie bij patiënten met osteonecrose (afsterven van het heupbeen), met de mogelijkheid tot vervroegd stopzetten van de studie bij goede resultaten.

Conclusie

We gaven eerder al aan dat we naar aanleiding van de herfinanciering onze positie willen uitbreiden. We anticiperen daarop door een aankooporder te plaatsen. De huidige marktkapitalisatie van 63 miljoen euro is een veel te voorzichtige inschatting van de waarde van de beloftevolle technologie, en we verwachten na de herfinanciering een stevige herwaardering in 2018 (rating 1C).

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Koers: 9,25 euro

Ticker: BOTHE BB

ISIN-code: BE0974280126

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 63 miljoen euro

Verwachte k/w 2016: –

Verwachte k/w 2017: –

Koersverschil 12 maanden: +12%

Koersverschil sinds jaarbegin: +19%

Dividendrendement: –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content