Bod op Ontex bewijst onderwaardering

© .

Afgelopen vrijdag (6 juli) werd de notering van het aandeel net voor de start van de beurshandel op Euronext Brusselopgeschort in afwachting van een persbericht.

Het persagentschap Bloomberghad bericht over de interesse van de Franse private-equityspeler PAI Partners (onder andere de hoofdaandeelhouder van AS Adventureen Hunkemöller)in de Oost-Vlaamse onderneming. Ontex meldde daarna in een persbericht dat het een ongevraagd en niet-bindend bod van PAI Partners SAS had ontvangen met betrekking tot een mogelijk bod in cash op uitstaande aandelen van Ontex. Maar de raad van bestuur wees het bod unaniem af omdat het de vennootschap significant onderwaardeerde.

Er waren wel twee bijzonderheden aan het bod. Vooreerst dat het tot maandag duurde alvorens bekend raakte hoeveel PAI Partners bereid was te betalen voor Ontex (27,5 euro per aandeel). Daarnaast dat de Ontex-topman Charles Bouaziz bij PAI Partners heeft gewerkt en tot afgelopen vrijdag er nog in de raad van toezicht zat.

Het belangrijkste voor ons is dat PAI Partners ongeveer dezelfde redenering moet hebben gehad als wij de afgelopen weken. Op korte termijn zijn er negatieve elementen en in de afhandeling van de Braziliaanse overname zijn er fouten gemaakt, maar de huidige beurswaarde reflecteert niet het potentieel op (middel)lange termijn.

Of het effectief tot een overname zal komen en Ontex voor de tweede keer enkele jaren na de notering opnieuw van de beurs verdwijnt, hangt op de eerste plaats af van de referentieaandeelhouder GBL.De holding bezit afgerond 20 procent van de aandelen en heeft historische banden met PAI Partners. Ze zouden samen een bod kunnen uitbrengen. We wachten de evolutie af, maar verlagen voorlopig wel het advies naar ‘houden/afwachten’ (rating 2B).


Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Koers: GESCHORST op 19,41 euro

Ticker: ONTEX BB

ISIN-code: BE0974276082

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 1,60 miljard euro

K/w 2017: 12

Verwachte k/w 2018: 12,5

Koersverschil 12 maanden: -35%

Koersverschil sinds jaarbegin: -29,5%

Dividendrendement: 3,1%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content