Argen-X haalt de grote jongens aan boord

© Getty Images/iStockphoto

Het biotechbedrijf haalde meer geld op dan verwacht met de beursgang op Nasdaq. Een sterkere validatie van de waarde van zijn technologie kon het Argen-X niet krijgen.

Op 18 mei luidde topman Tim Van Hauwermeiren de openingsbel voor de eerste handelsdag van Argen-X op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De beursgang op Nasdaq werd onderbelicht in de Belgische pers, maar verliep uitermate succesvol. Aanvankelijk was het de bedoeling ongeveer 65 miljoen dollar op te halen. Uiteindelijk werden liefst 5,9 miljoen aandelen geplaatst tegen 17 dollar per aandeel (korting van slechts 2,4%), en haalde Argen-X 100 miljoen dollar op. De overinschrijvingsoptie van 15 procent werd daags nadien al volledig uitgeoefend, waardoor het opgehaalde brutobedrag afklokte op 115 miljoen dollar.

Dat nieuws en de snelheid waarmee het proces zich voltrok, wijst op een stevige interesse van de gespecialiseerde Amerikaanse biotechinvesteerders. Een sterkere validatie van de waarde van de antibodytechnologie, de snel ontwikkelende pijplijn en het geloof in het altijd opleverende team kon Argen-X niet krijgen. Het is de ultieme bekroning van jarenlang volharden, want letterlijk honderden meetings met mogelijke Amerikaanse investeerders gingen de voorbije jaren hieraan vooraf.


Ambities opgekrikt

De uitgebreide investeerdersbasis zal ook volgende kapitaalrondes ondersteunen en laat Argen-X toe de ambities fors op te krikken. In eerste instantie draait het om het maximaliseren van de waarde van ARGX-110 en ARGX-113. Met het auto-immuunantibody ARGX-113 lopen twee fase II-studies, voor de zeldzame spierziekte myasthenia gravis en bij patiënten met bloedziekte ITP. De rekrutering voor de eerste studie loopt zeer vlot _ na vier maanden zijn al twaalf van de 24 patiënten gerekruteerd _ en de studieresultaten worden in het eerste kwartaal van 2018 verwacht. Voor de ITP-studie is het wachten tot de tweede jaarhelft van 2018. Met ARGX-110, een middel in kankerimmunologie dat zich richt op een nieuwe target (CD70), lopen twee fase I/II-studies voor zeldzame bloedkankers: T-cell lymphona (op basis van sterke fase I-resultaten als monotherapiestudie) en acute myeloid leukemia (AML; doseringsstudie in combinatie met huidige standaardbehandeling). Voor beide studies volgen de eerste tussentijdse resultaten eind 2017. Argen-X wil bij goede resultaten zowel voor ARGX-110 (minstens gedeeltelijk) als voor ARGX-113 zelf de fase III-studies uitvoeren. Bovendien biedt ARGX-113 op termijn heel wat potentieel voor bijkomende indicaties, en loopt met Broteio een samenwerking die kan resulteren in een nieuwe molecule die synergieën biedt met ARGX-113. Voor ARGX-115, een middel in kankerimmunologie tegen een nieuwe target GARP, werd intussen de eerste van twee preklinische mijlpalen van 10 miljoen dollar behaald. Wellicht in 2018 zal AbbVie over een licentiename beslissen.


Conclusie

We zijn zeer tevreden met de snelle vooruitgang bij Argen-X. We verwachten de komende maanden koersondersteuning dankzij analistenopvolging vanuit de Verenigde Staten. Koopwaardig, met het bovengemiddelde biotechrisico (rating 1C).


Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Munt: euro

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 483 miljoen euro

K/w 2016: –

Verwachte k/w 2017: –

Koersverschil 12 maanden: +57%

Koersverschil sinds jaarbegin: +13%

Dividendrendement: –

Partner Content