48.605 boetes vestuurd naar mensen die belastingaangifte niet hebben ingediend

© Belga

De fiscus heeft vandaag 48.605 boeteberichten verstuurd naar mensen die hun belastingaangifte niet hebben ingediend. De belastingverhogingen variëren van 50 tot 1.250 euro.

Belastingplichtigen die na een herinnering eind september hun belastingaangifte voor het aanslagjaar 2015 nog niet hebben ingediend, krijgen binnenkort een boetebericht van de fiscus in de brievenbus.

Belastingverhoging

“Sinds meerdere jaren, helpt de FOD Financiën de belastingplichtigen bij de invulling van de aangifte. Verscheidene initiatieven zoals Tax-on-web, hulp bij het invullen in onze kantoren waarvan 1 miljoen belastingplichtigen gebruik maken en de voorstellen van vereenvoudigde aangiften zagen het licht”, klinkt het in een persbericht van FOD Financiën.

Ondanks de extra hulp heeft 3,19 procent van de belastingplichtigen hun aangifte niet ingediend. “Zij kregen in een eerste fase een herinneringsbrief en vervolgens een boetebericht. Daar bovenop kunnen, naargelang het geval, belastingverhogingen van 10 tot 200 procent worden opgelegd en/of een aanslag van ambtswege worden gevestigd.”

FOD Financiën laat weten dat begin 2016 nog boeteberichten volgen na de behandeling van de betrokken dossiers door de controlediensten. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content