Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

"Ik krijg hier wekelijks mensen over de vloer die door hun buitenlandse bank gedwongen worden om hun zwart geld te regulariseren of anders aan de deur gezet worden", zegt Michel Maus, fiscaal advocaat en professor aan de VUB. De Zwitserse en Luxemburgse banken zijn volop bezig om hun zwartspaarders te lozen.

"De internationale druk om gegevens uit te wisselen wordt almaar groter", zegt Maus. "Het is duidelijk dat de speeltijd voorbij is en ze willen echt het risico niet lopen om betrapt te worden als een witwasmachine."

De buitenlandse banken zuiveren hun klantenbestand op verschillende manieren uit, de ene al iets "klantvriendelijker" dan de andere.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. "Ik krijg hier wekelijks mensen over de vloer die door hun buitenlandse bank gedwongen worden om hun zwart geld te regulariseren of anders aan de deur gezet worden", zegt Michel Maus, fiscaal advocaat en professor aan de VUB. De Zwitserse en Luxemburgse banken zijn volop bezig om hun zwartspaarders te lozen. "De internationale druk om gegevens uit te wisselen wordt almaar groter", zegt Maus. "Het is duidelijk dat de speeltijd voorbij is en ze willen echt het risico niet lopen om betrapt te worden als een witwasmachine." De buitenlandse banken zuiveren hun klantenbestand op verschillende manieren uit, de ene al iets "klantvriendelijker" dan de andere.(Belga/RR)