Niemand weet precies waarom, maar dieren gedragen zich vaak atypisch voor een aardbeving of een andere ramp. Vogels kunnen migreren of actief zijn op een ongewoon tijdstip, zegt ecoloog Martin Wikelski. Hij leidt een project met satellieten, dat Inernational Cooperation for Animal Research Using Space heet.

Het ICARUS-project gebruikt heel lichte elektronische labels, die als rugzakjes worden bevestigd, om de activiteit van de vogel, de vleermuis of andere dieren te monitoren en onregelmatigheden op te sporen. Op die manier hoopt Wikelski de natuurrampen beter te kunnen voorspellen.

Niemand weet precies waarom, maar dieren gedragen zich vaak atypisch voor een aardbeving of een andere ramp. Vogels kunnen migreren of actief zijn op een ongewoon tijdstip, zegt ecoloog Martin Wikelski. Hij leidt een project met satellieten, dat Inernational Cooperation for Animal Research Using Space heet. Het ICARUS-project gebruikt heel lichte elektronische labels, die als rugzakjes worden bevestigd, om de activiteit van de vogel, de vleermuis of andere dieren te monitoren en onregelmatigheden op te sporen. Op die manier hoopt Wikelski de natuurrampen beter te kunnen voorspellen.