'We zijn vastbesloten om deze onderhandelingen op te starten, met substantiële resultaten voor Amerikaanse arbeiders, boeren en bedrijven', zei hij dinsdag.

De aankondiging komt er enkele weken nadat de VS erin geslaagd zijn om ook met Canada en Mexico een nieuwe vrijhandelszone af te sluiten. Nafta wordt vervangen door Umsca.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft altijd beweerd dat de bestaande handelsakkoorden de VS benadeelden. Sinds zijn aantreden heeft hij al heel wat invoertarieven opgetrokken, onder meer op staal en aluminium.

Groot-Brittannië kan momenteel nog geen handelsakkoorden afsluiten, zolang het land geen akkoord heeft over de brexit. De onderhandelingen met dat land zouden dus pas na 29 maart 2019 starten, staat in een document aan het Amerikaanse Congres.

'We zijn vastbesloten om deze onderhandelingen op te starten, met substantiële resultaten voor Amerikaanse arbeiders, boeren en bedrijven', zei hij dinsdag. De aankondiging komt er enkele weken nadat de VS erin geslaagd zijn om ook met Canada en Mexico een nieuwe vrijhandelszone af te sluiten. Nafta wordt vervangen door Umsca. De Amerikaanse president Donald Trump heeft altijd beweerd dat de bestaande handelsakkoorden de VS benadeelden. Sinds zijn aantreden heeft hij al heel wat invoertarieven opgetrokken, onder meer op staal en aluminium. Groot-Brittannië kan momenteel nog geen handelsakkoorden afsluiten, zolang het land geen akkoord heeft over de brexit. De onderhandelingen met dat land zouden dus pas na 29 maart 2019 starten, staat in een document aan het Amerikaanse Congres.