Dat blijkt uit gegevens van Vlaams minister-president tevens minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (NV-A) waarop de krant De Tijd de hand kon leggen.

De flauwe cijfers uit Vlaanderen zijn te wijten aan de dalende export van minerale grondstoffen, aardolie en distillatieproducten. De export daarvan daalde met 12,52 procent tegenover 2013.

Dat de Vlaamse export daalt terwijl de wereldexport toeneemt is geen goed teken. Van de andere kant, zo noteert De Tijd, vorig jaar was er in de eerste helft van het jaar ook een lichte terugval van de export. Dat werd in de tweede jaarhelft ruimschoots goedgemaakt. Uiteindelijk bereikte de Vlaamse export vorig jaar een recordhoogte.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit gegevens van Vlaams minister-president tevens minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (NV-A) waarop de krant De Tijd de hand kon leggen.De flauwe cijfers uit Vlaanderen zijn te wijten aan de dalende export van minerale grondstoffen, aardolie en distillatieproducten. De export daarvan daalde met 12,52 procent tegenover 2013. Dat de Vlaamse export daalt terwijl de wereldexport toeneemt is geen goed teken. Van de andere kant, zo noteert De Tijd, vorig jaar was er in de eerste helft van het jaar ook een lichte terugval van de export. Dat werd in de tweede jaarhelft ruimschoots goedgemaakt. Uiteindelijk bereikte de Vlaamse export vorig jaar een recordhoogte.(Belga/RR)