Werkgevers hebben de grootste moeite om personeel te vinden voor openstaande vacatures. Bijna nergens elders in Europa raken vacatures moeilijker ingevuld. Vooral technisch personeel is moeilijk te vinden.

Dat blijkt ook uit de nieuwe lijst van knelpuntberoepen, die de VDAB heeft vrijgegeven. Daarop als vanouds een hele reeks aan technische beroepen, gaande van werfleider en bouwcalculator tot ICT-ontwikkelaar. Bovenaan de lijst staat opnieuw het beroep van verpleegkundige en hoofdverpleegkundige.

Werkgevers hebben de grootste moeite om personeel te vinden voor openstaande vacatures. Bijna nergens elders in Europa raken vacatures moeilijker ingevuld. Vooral technisch personeel is moeilijk te vinden.Dat blijkt ook uit de nieuwe lijst van knelpuntberoepen, die de VDAB heeft vrijgegeven. Daarop als vanouds een hele reeks aan technische beroepen, gaande van werfleider en bouwcalculator tot ICT-ontwikkelaar. Bovenaan de lijst staat opnieuw het beroep van verpleegkundige en hoofdverpleegkundige.