Uitstel voor belastingaangifte zelfstandigen

taxonweb.be © BELGA

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) geeft boekhouders en accountants een week extra – nog tot en met 5 november – de tijd om de aangiftes in de personenbelasting via Tax-on-web in te dienen. Dat hebben De Tijd en VTM Nieuws zaterdag bericht.

Normaal moet dat gebeuren tegen 29 oktober. Boekhouders en accountants hadden eerder deze week op een uitstel aangedrongen omdat nog circa 400.000 van de 1,1 miljoen zelfstandigen een aangifte moeten indienen.

De cijferberoepen merken op dat de servers van de federale overheidsdienst het begeven op piekmomenten. Ze ondervonden dat eind september al bij de aangifte van de vennootschapsbelasting en eerder deze maand bij het indienen van de btw-aangiftes. Volgens de boekhouders en accountants was het dit jaar niet mogelijk om de aangiftes eerder te doen, omdat hun software door de vele wetswijzigingen moest aangepast worden, wat ook tijd vergt. Hun beroepsorganisaties dringen ook aan op structurele oplossingen om de steeds terugkerende problemen op drukke dagen weg te werken, aldus De Tijd. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content