De meeste grote ondernemingen kennen intussen de weg naar Credendo. Bij kmo's ziet de groep nog veel groeiruimte. "Het is onze missie om actief bij te dragen aan de beginnende internationalisering van kmo's", legt Frank Vanwingh uit. "Daarom hebben we ook een specifieke kmo-desk gecreëerd die startende exporteurs de weg wijst en helpt met oplossingen op maat."

Financiering is steeds vaker een vereiste voor succes

Die begeleiding start al bij advies over de kansen en risico's van verre export. "Kmo's kunnen bij ons aankloppen om na te gaan of het land van prospectie wel een goeie handelsbestemming is en of er niet te veel risico's verbonden zijn aan de voorgenomen transactie. Tegen deze risico's kunnen ze bij ons een kredietverzekering afsluiten, maar we bieden ook directe financiering aan voor contracten tot 8 miljoen euro." Het financieren van een transactie is de voorbije jaren steeds belangrijker geworden voor exporteurs. Frank Vanwingh: "Daar spelen twee zaken in mee: enerzijds is exportfinanciering een vak apart en merken we dat de klassieke banken hier minder op focussen. Anderzijds verwachten de klanten van onze exporteurs steeds vaker dat zij niet alleen met een goed product komen, maar ook met een financieringsoplossing. Wie zo'n pakket kan aanbieden, heeft doorgaans een concurrentievoordeel."

Ook een oplossing voor kleinere transacties

De limiet van de financiering die Credendo aanbiedt, bedraagt 8 miljoen euro maar in de meeste gevallen gaat het om kleinere bedragen. "We hebben dossiers waarbij het om 100 tot 150.000 euro gaat. Naast die financiering, tegen marktconforme voorwaarden, helpen we onze klanten die minder ervaring hebben met exporteren ook om hun transactie en het contract op punt te stellen: de wijze van terugbetaling, de zekerheden, het handelspapier, enz."

De beslissingssnelheid kan doorslaggevend zijn voor het succes van een exporteur. "Wij opereren eigenlijk als een kmo, met korte beslissingslijnen", stelt de Deputy CEO. "Als het over de financiering voor een exportcontract gaat, kan de toezegging in een paar dagen rond zijn. We hebben trouwens ons jaarlijks budget voor de directe financiering opgetrokken tot 300 miljoen euro, net om nog meer klanten zo'n hulplijn te kunnen aanbieden en bij te dragen tot het economisch herstel."

Indien u meer wenst te weten over de financieringsproducten van Credendo, download dan hier de whitepaper.

De meeste grote ondernemingen kennen intussen de weg naar Credendo. Bij kmo's ziet de groep nog veel groeiruimte. "Het is onze missie om actief bij te dragen aan de beginnende internationalisering van kmo's", legt Frank Vanwingh uit. "Daarom hebben we ook een specifieke kmo-desk gecreëerd die startende exporteurs de weg wijst en helpt met oplossingen op maat."Die begeleiding start al bij advies over de kansen en risico's van verre export. "Kmo's kunnen bij ons aankloppen om na te gaan of het land van prospectie wel een goeie handelsbestemming is en of er niet te veel risico's verbonden zijn aan de voorgenomen transactie. Tegen deze risico's kunnen ze bij ons een kredietverzekering afsluiten, maar we bieden ook directe financiering aan voor contracten tot 8 miljoen euro." Het financieren van een transactie is de voorbije jaren steeds belangrijker geworden voor exporteurs. Frank Vanwingh: "Daar spelen twee zaken in mee: enerzijds is exportfinanciering een vak apart en merken we dat de klassieke banken hier minder op focussen. Anderzijds verwachten de klanten van onze exporteurs steeds vaker dat zij niet alleen met een goed product komen, maar ook met een financieringsoplossing. Wie zo'n pakket kan aanbieden, heeft doorgaans een concurrentievoordeel."De limiet van de financiering die Credendo aanbiedt, bedraagt 8 miljoen euro maar in de meeste gevallen gaat het om kleinere bedragen. "We hebben dossiers waarbij het om 100 tot 150.000 euro gaat. Naast die financiering, tegen marktconforme voorwaarden, helpen we onze klanten die minder ervaring hebben met exporteren ook om hun transactie en het contract op punt te stellen: de wijze van terugbetaling, de zekerheden, het handelspapier, enz."De beslissingssnelheid kan doorslaggevend zijn voor het succes van een exporteur. "Wij opereren eigenlijk als een kmo, met korte beslissingslijnen", stelt de Deputy CEO. "Als het over de financiering voor een exportcontract gaat, kan de toezegging in een paar dagen rond zijn. We hebben trouwens ons jaarlijks budget voor de directe financiering opgetrokken tot 300 miljoen euro, net om nog meer klanten zo'n hulplijn te kunnen aanbieden en bij te dragen tot het economisch herstel."