Forse rentestijgingen en dito dalende markten: wat we nu zien, is in geen decennia voorgevallen. "Natuurlijk willen onze klanten weten wat de impact is voor hun vermogen", zegt Sabine Caudron. "En natuurlijk gidsen we hen als vertrouwde adviseur graag door de strategie die we volgen, waarbij we ons wapenen door in onze beleggingen te kiezen voor meer kortlopende obligaties, meer cash en meer waardeaandelen."

Sabine Caudron, hoofd van de private banking bij Degroof Petercam

Vertrouwen moet je verdienen. Dat geldt in overtreffende trap voor private bankiers die zich ontfermen over familievermogens over vele generaties heen. "Degroof Petercam draagt het adagium van de allereerste private banken die ontstaan zijn in Lombardije nog steeds hoog in het vaandel: klanten schenken ons het vertrouwen voor hun vermogensbeheer omdat we hen en hun toekomstwensen door en door kennen. Behalve in objectieve kennis en expertise van de bovenste plank, investeren we als private banker in een kwaliteitsvolle langetermijnrelatie. Om het juiste advies te geven - een topmanager heeft tenslotte andere behoeftes dan een zelfstandige - zien we onze rol als die van compagnon de route."

150 jaar geschiedenis betekent niet dat Degroof Petercam niet bij de tijd is. Integendeel. "Onze waarden en beslissingen laten we niet afhangen van de waan van de dag. En in spannende tijden houden we het hoofd koel. Maar de boot van de digitalisering hebben we niet gemist - en dus ook niet de aansluiting met de volgende generatie. Onze nabijheid en aanspreekbaarheid zijn enkel maar toegenomen dankzij digitale technologie, al blijven we ook nieuwe kantoren openen, zoals onlangs in Brasschaat, Ukkel en Kraainem."

Forse rentestijgingen en dito dalende markten: wat we nu zien, is in geen decennia voorgevallen. "Natuurlijk willen onze klanten weten wat de impact is voor hun vermogen", zegt Sabine Caudron. "En natuurlijk gidsen we hen als vertrouwde adviseur graag door de strategie die we volgen, waarbij we ons wapenen door in onze beleggingen te kiezen voor meer kortlopende obligaties, meer cash en meer waardeaandelen."Vertrouwen moet je verdienen. Dat geldt in overtreffende trap voor private bankiers die zich ontfermen over familievermogens over vele generaties heen. "Degroof Petercam draagt het adagium van de allereerste private banken die ontstaan zijn in Lombardije nog steeds hoog in het vaandel: klanten schenken ons het vertrouwen voor hun vermogensbeheer omdat we hen en hun toekomstwensen door en door kennen. Behalve in objectieve kennis en expertise van de bovenste plank, investeren we als private banker in een kwaliteitsvolle langetermijnrelatie. Om het juiste advies te geven - een topmanager heeft tenslotte andere behoeftes dan een zelfstandige - zien we onze rol als die van compagnon de route."150 jaar geschiedenis betekent niet dat Degroof Petercam niet bij de tijd is. Integendeel. "Onze waarden en beslissingen laten we niet afhangen van de waan van de dag. En in spannende tijden houden we het hoofd koel. Maar de boot van de digitalisering hebben we niet gemist - en dus ook niet de aansluiting met de volgende generatie. Onze nabijheid en aanspreekbaarheid zijn enkel maar toegenomen dankzij digitale technologie, al blijven we ook nieuwe kantoren openen, zoals onlangs in Brasschaat, Ukkel en Kraainem."