De bescherming van bedrijfsdata is nog nooit zo belangrijk geweest. Medewerkers werken al zowat een jaar van thuis uit, buiten de veilige kantoormuren. Ook na de coronacrisis zal flexibel werk steeds meer de regel zijn. Medewerkers zullen een aantal dagen in de week op kantoor zijn, werken ook van thuis uit of vanuit een co-working, én gebruiken misschien hun trein- of tramrit om nog wat mails te checken.

Die flexibele manier van werken, die duidelijk de manier van de toekomst is, zorgt voor extra uitdaging bij het beveiligen van bedrijfsgegevens. Hoe meer verschillende werkplekken, hoe groter de blootstelling aan potentieel gevaar.

Snel en gemakkelijk ontgrendelen

Aandacht voor security is dus van het grootste belang. En die aandacht is er best op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier om dit te bekijken is door het besturingssysteem centraal te zetten. De beveiliging dient er te zijn op, maar ook onder en boven het besturingssysteem.

De pc's van je medewerkers moeten zo beveiligd zijn dat ze altijd kunnen opstarten, eventuele aanvallen herkennen en de pc kunnen beschermen tegen virussen.

Verder is het belangrijk om te kiezen voor multifactor-authenticatie. Zo kan je op verschillende manieren veilig en snel je computer ontgrendelen. Denk hierbij aan een fingerprint reader, een infrarood camera - die door de link met het authenticatiesysteem Windows Hello visuele herkenning mogelijk maakt -, maar ook aan een gemakkelijke mogelijkheid om een camera aan of uit te zetten. Zo kan die gedeactiveerd worden op het moment dat er geen videocall aan de gang is.

Tot slot is het op dit vlak ook belangrijk om gegevens te kunnen beschermen tegen de blikken van toevallige passanten. Met een simpele klik zorgt de medewerker ervoor dat enkel hij de gegevens op het scherm kan zien en niemand kan meekijken.

Virussen, maar zoveel meer

Ook binnen de omgeving van het besturingssysteem is beveiliging absoluut noodzakelijk. Dat begint bij een virusscanner, maar de zwakte hiervan is dat deze enkel bestaande virussen detecteert. Daarom is het belangrijk over een toestel te beschikken dat verdacht gedrag herkent en het virus isoleert.

Verder kunnen medewerkers het slachtoffer van phishing attacks worden. Ook daartegen kan je je beschermen, meer bepaald door documenten die je medewerker online aankrijgt, in een apart venster te laten openen. Zo kunnen virussen niet doordringen tot de rest van de pc. En uiteraard is het aangewezen ook een systeem te voorzien dat de pc herstelt in zijn oorspronkelijke staat indien er zich toch een probleem voordoet.

Wie de keuze voor het juiste toestel wil maken, heeft dus maar beter aandacht voor security in al zijn aspecten.

Benieuwd hoe HP u kan helpen om uw medewerkers in alle veiligheid te laten werken? Waar ze ook willen? Bezoek de website www.officeofthefuture.be

De bescherming van bedrijfsdata is nog nooit zo belangrijk geweest. Medewerkers werken al zowat een jaar van thuis uit, buiten de veilige kantoormuren. Ook na de coronacrisis zal flexibel werk steeds meer de regel zijn. Medewerkers zullen een aantal dagen in de week op kantoor zijn, werken ook van thuis uit of vanuit een co-working, én gebruiken misschien hun trein- of tramrit om nog wat mails te checken.Die flexibele manier van werken, die duidelijk de manier van de toekomst is, zorgt voor extra uitdaging bij het beveiligen van bedrijfsgegevens. Hoe meer verschillende werkplekken, hoe groter de blootstelling aan potentieel gevaar.Aandacht voor security is dus van het grootste belang. En die aandacht is er best op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier om dit te bekijken is door het besturingssysteem centraal te zetten. De beveiliging dient er te zijn op, maar ook onder en boven het besturingssysteem.De pc's van je medewerkers moeten zo beveiligd zijn dat ze altijd kunnen opstarten, eventuele aanvallen herkennen en de pc kunnen beschermen tegen virussen.Verder is het belangrijk om te kiezen voor multifactor-authenticatie. Zo kan je op verschillende manieren veilig en snel je computer ontgrendelen. Denk hierbij aan een fingerprint reader, een infrarood camera - die door de link met het authenticatiesysteem Windows Hello visuele herkenning mogelijk maakt -, maar ook aan een gemakkelijke mogelijkheid om een camera aan of uit te zetten. Zo kan die gedeactiveerd worden op het moment dat er geen videocall aan de gang is.Tot slot is het op dit vlak ook belangrijk om gegevens te kunnen beschermen tegen de blikken van toevallige passanten. Met een simpele klik zorgt de medewerker ervoor dat enkel hij de gegevens op het scherm kan zien en niemand kan meekijken.Ook binnen de omgeving van het besturingssysteem is beveiliging absoluut noodzakelijk. Dat begint bij een virusscanner, maar de zwakte hiervan is dat deze enkel bestaande virussen detecteert. Daarom is het belangrijk over een toestel te beschikken dat verdacht gedrag herkent en het virus isoleert.Verder kunnen medewerkers het slachtoffer van phishing attacks worden. Ook daartegen kan je je beschermen, meer bepaald door documenten die je medewerker online aankrijgt, in een apart venster te laten openen. Zo kunnen virussen niet doordringen tot de rest van de pc. En uiteraard is het aangewezen ook een systeem te voorzien dat de pc herstelt in zijn oorspronkelijke staat indien er zich toch een probleem voordoet.Wie de keuze voor het juiste toestel wil maken, heeft dus maar beter aandacht voor security in al zijn aspecten.