Elektrisch rijden is aan zijn grote doorbraak toe. In België heeft dat vooral te maken met nieuwe regels die de overheid heeft uitgevaardigd om in sneltempo het park van salariswagens te vergroenen. De fiscaliteit voor de bedrijfsvloot verandert de komende jaren grondig en consultant BDO wijst erop dat de tijd dringt om uw bedrijf daarop voor te bereiden.

Voor heel wat kmo's betekent de periodieke afsluiting van de boekhouding een last. Het is het moment waarop ze hun financiële administratie op orde moeten krijgen om ze te laten verwerken door hun accountant. Realtime accounting biedt daar een antwoord op. "De klant kan nu al zijn documenten eenvoudig inscannen, en die worden binnen de 48 uur verwerkt. Daardoor heeft een kmo meteen haar financiële inzichten bij de hand", stelt Vincent van den Bulck van BDO.

Ook al vertraagden de brexit en de coronapandemie de afgelopen jaren de groei van internationale handel, voor een open economie als Vlaanderen is internationaliseren steeds een noodzaak. Douane-expertise is hierdoor meer dan ooit een must. Daarom bouwde BDO Customs zijn dienstverlening holistisch uit en voorziet het doorlichting, advies, begeleiding en opleiding op maat.

De uitdagingen waar ondernemingen vandaag voor staan, zijn divers. Maar in de meeste gevallen speelt technologie en digitalisering een rol en hebben organisaties nood aan bijkomende expertise. BDO Advisory staat dan klaar met 200 consultants om de toekomst van bedrijven mee vorm te geven.