De vernieuwde Peugeot 308 behoort tot de top in het C-segment dankzij zijn dynamische prestaties en een optimale balans tussen comfort en voorbeeldig rijgedrag. Het succesmodel biedt de nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren en een reeks rijhulpsystemen die in hogere segmenten niet zouden misstaan. Peugeot introduceert de nieuwe kleur Vertigo blauw en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur krijgt het dashboard een volledig digitale Peugeot i-Cockpit® en een centraal touchscreen met een glanzende afwerking.

Pure efficiëntie

De Peugeot 308 heeft efficiënte benzine- en dieselmotoren onder de motorkap. Deze krachtbronnen voldoen aan de nieuwste Euro 6-norm. Het motorenaanbod omvat twee driecilinder 1.2 PureTech benzinemotoren met vermogens van 110 of 130 pk en één turbodiesel viercilinder 1.5 BlueHDi motor met 130 pk.

De Peugeot 308 biedt een compleet aanbod van rijhulpsystemen, die in hogere segmenten niet zouden misstaan. De opvallendste rijhulpsystemen zijn een adaptieve cruisecontrol met Stop & Go-functie voor de EAT8 automatische transmissie of tot 30 km/h bij de handgeschakelde transmissie, en een achteruitrijcamera Visiopark met 180° en Park Assist functie. Die meet de beschikbare parkeerruimte en neemt tijdens het manoeuvreren het stuur over van de bestuurder. Dit model beschikt ook over extra veiligheidssnufjes zoals de nieuwste generatie Automatic Emergency Braking, Collision Risk Warning , Active Lane Departure Warning en Driver Attention Alert.

Digitale cockpit

De Peugeot 308 is uitgerust met een karakteristiek feature dat het rijplezier naar een premium-niveau tilt: een digitale Peugeot i-Cockpit®. Deze bestaat uit een 10-inch HD digitaal scherm. Dit centrale, capacitieve touchscreen heeft een 'glossy' afwerking en volgt daarmee de nieuwste generatie smartphones. Het verbinden van de smartphone met de auto is voor veel klanten een prioriteit. De Peugeot 308 profiteert afhankelijk van de uitvoering van de functie Mirror Screen, waarmee de gebruiker het scherm van zijn of haar telefoon kan dupliceren op het touchscreen van de auto. Het systeem is compatibel met Mirrorlink, Android Auto en Apple CarPlay. De 3D-navigatie heeft stemherkenning. Het reactieve systeem is verbonden met TomTom® Traffic en maakt het mogelijk om routes aan de hand van realtime informatie te optimaliseren. Elke Peugeot 308 is voortaan voorzien van digitale radio DAB+.

Ontdek de vernieuwde Peugeot 308 bij je Peugeot-dealer of op

www.peugeot.be

De vernieuwde Peugeot 308 behoort tot de top in het C-segment dankzij zijn dynamische prestaties en een optimale balans tussen comfort en voorbeeldig rijgedrag. Het succesmodel biedt de nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren en een reeks rijhulpsystemen die in hogere segmenten niet zouden misstaan. Peugeot introduceert de nieuwe kleur Vertigo blauw en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur krijgt het dashboard een volledig digitale Peugeot i-Cockpit® en een centraal touchscreen met een glanzende afwerking.De Peugeot 308 heeft efficiënte benzine- en dieselmotoren onder de motorkap. Deze krachtbronnen voldoen aan de nieuwste Euro 6-norm. Het motorenaanbod omvat twee driecilinder 1.2 PureTech benzinemotoren met vermogens van 110 of 130 pk en één turbodiesel viercilinder 1.5 BlueHDi motor met 130 pk.De Peugeot 308 biedt een compleet aanbod van rijhulpsystemen, die in hogere segmenten niet zouden misstaan. De opvallendste rijhulpsystemen zijn een adaptieve cruisecontrol met Stop & Go-functie voor de EAT8 automatische transmissie of tot 30 km/h bij de handgeschakelde transmissie, en een achteruitrijcamera Visiopark met 180° en Park Assist functie. Die meet de beschikbare parkeerruimte en neemt tijdens het manoeuvreren het stuur over van de bestuurder. Dit model beschikt ook over extra veiligheidssnufjes zoals de nieuwste generatie Automatic Emergency Braking, Collision Risk Warning , Active Lane Departure Warning en Driver Attention Alert.De Peugeot 308 is uitgerust met een karakteristiek feature dat het rijplezier naar een premium-niveau tilt: een digitale Peugeot i-Cockpit®. Deze bestaat uit een 10-inch HD digitaal scherm. Dit centrale, capacitieve touchscreen heeft een 'glossy' afwerking en volgt daarmee de nieuwste generatie smartphones. Het verbinden van de smartphone met de auto is voor veel klanten een prioriteit. De Peugeot 308 profiteert afhankelijk van de uitvoering van de functie Mirror Screen, waarmee de gebruiker het scherm van zijn of haar telefoon kan dupliceren op het touchscreen van de auto. Het systeem is compatibel met Mirrorlink, Android Auto en Apple CarPlay. De 3D-navigatie heeft stemherkenning. Het reactieve systeem is verbonden met TomTom® Traffic en maakt het mogelijk om routes aan de hand van realtime informatie te optimaliseren. Elke Peugeot 308 is voortaan voorzien van digitale radio DAB+.