Plug-In Hybrid-gamma combineert het beste van twee werelden

Peugeot
Peugeot
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20 februari 2020, 00:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:11

Kunnen ecologie, sportiviteit en zuinigheid samengaan? Peugeot bewijst alvast van wel. Deze maand lanceert de Franse autoconstructeur in één klap drie vooruitstrevende Plug-In Hybrid-modellen. De Peugeot 508 en 508 SW HYBRID én SUV 3008 HYBRID koppelen zuinigheid aan kracht én zijn bijzonder lief voor het milieu.

Een Plug-In Hybrid doet meer dan een hybridewagen. Terwijl die laatste een elektromotor bevat die alleen wordt opgeladen bij het remmen, kan een herlaadbare hybride aan het stroomnet worden opgeladen. Peugeot loopt bij de ontwikkeling van zijn Plug-In Hybrid-modellen aan de spits van het Europese autopeloton. Ze combineren de allernieuwste 1.6 liter PureTech-motor met een elektromotor van 80 kW die de vooras aandrijft. De verbrandingsmotor en de elektrische motor kunnen apart of samen worden aangesproken, afhankelijk van de rijomstandigheden.

De berline heruitgevonden

De Peugeot 508 HYBRID combineert een innovatief design met eindeloos rijplezier. En dat voor een gemiddeld verbruik van amper 1,3 liter/100km. Hij heeft een batterij van 11,8 kWh, wat een volledig elektrisch actieradius tot 54 kilometer (WLTP) oplevert, en een maximumsnelheid van 135 km/u in volledig elektrische modus. En je laadt de batterij in nauwelijks 45 minuten aan de Wallbox op. Nooit gedacht dat hybridewagens er elegant en sportief konden uitzien? De 508 HYBRID schittert aan het topsegment van hybrideberlines!

Plug-In Hybrid-gamma combineert het beste van twee werelden

De efficiënte break

In breakversie pakt Peugeot uit met de 508 SW HYBRID. De hoogspanningsbatterij zit netjes verborgen onder de achterbank. Een krachtige batterij dus en toch een groot koffervolume van 530 liter. Bovendien kan je kiezen uit vier verschillende rijmodi. Net als de 508 weet ook de 508 SW HYBRID sportiviteit te koppelen aan elegantie en comfort: een break voor wie geen compromissen wil sluiten.

De 4×4 hybride SUV

En wat dacht je van een plug-in hybridemotor in 4×4-uitvoering? Maak kennis met de SUV Peugeot 3008 HYBRID4: dat is de 4×4-broer van de op twee wielen aangedreven 3008 HYBRID. Dit is de ideale reisgezel voor wie van avontuur houdt. Terwijl de 3008 HYBRID al goed is voor 225 pk, piekt de HYBRID4 zelfs met 300 pk. Dat vermogen dankt hij aan een tweede elektromotor op de achteras. Met een batterij van 13,2 kWh haalt deze SUV makkelijk 59 kilometer zonder oplaadpauzes.

Plug-In Hybrid-gamma combineert het beste van twee werelden

Vier rijmodi

De nieuwe plug-in hybridemotoren van Peugeot laten je zelf beslissen hoe je wil rijden. Je kan kiezen uit vier rijmodi:

Elektrisch: 100% elektrisch rijden tot 135 km/u, fluisterstil en emissievrij.

Sport: benut maximaal het potentieel van de verbrandings- en elektromotoren, voor optimale prestaties.

Hybride: elektrische en verbrandingsmotor wisselen elkaar af, in functie van de rijomstandigheden.

Comfort: combinatie van hybride-aandrijving met elektronisch gestuurde ophanging: maximaal comfort en uitzonderlijke wegligging.

Ontdek alle Plug-In Hybrid-modellen van Peugeot op www.peugeot.be