"We verkopen en leveren onze machines wereldwijd. Dat kan gaan van één broedmachine tot de bouw van een sleutel-op-de-deurbroederij voor 150 miljoen eieren per jaar. Met onze vooruitstrevende technologie bezorgen we onze klanten bovendien een optimale return on investment, gedurende de levensduur van onze machines."

De verkoop bij Petersime bestaat voor 98% uit export. "Ongeveer 75% gaat naar landen buiten Europa, vooral naar groeilanden zoals China, de Filipijnen en Indonesië. Sinds een vijftal jaar zijn we ook op de Latijns-Amerikaanse markt actief." De klanten van Petersime zijn er vaak grote internationale concerns, die in sommige gevallen de volledige 'supply chain' beheersen. Van het uitbroeden van het ei tot de verkoop van gevogelte aan de supermarkt.

Francis De Bruyne, Trade Finance & Credit Manager bij Petersime.

Krediet tot 5 miljoen euro

Lenen is erg duur voor veel Latijns-Amerikaanse prospecten van Petersime. "Onze verkoopstrategie is om van bij de aanvang van het salesproces een financieringsmogelijkheid voor te stellen. We kiezen daarbij voor een leverancierskrediet van Credendo, ook gekend als de forfaiting-formule. Zo kan een klant tot vijf miljoen euro lenen en afbetalen over vijf jaar met halfjaarlijkse wissels. De rente die Credendo aanrekent, ligt in de meeste gevallen aanzienlijk lager dan de lokale rente."

De verkoop bij Petersime bestaat voor 98% uit export.

Bij het begin van de productie betaalt de klant aan Petersime een voorschot van 15% en bij het verzenden van de goederen betaalt Credendo de resterende 85%. De klant kan de aflossing van de lening spreiden over maximum vijf jaar en de aflossing betalen met de cashflow die zijn broederij genereert.

Al tien projecten binnengehaald

"We bieden het leverancierskrediet in acht Latijns-Amerikaanse landen aan en konden zo al een tiental projecten verwezenlijken. Sommige klanten zijn zo gecharmeerd door het voorstel, dat ze spontaan hun bestelling opdrijven. In een recent geval nam een bestelling van 800.000 euro toe met liefst 1 miljoen euro. Ook de samenwerking met de kredietverzekeraar verloopt voortreffelijk. We hebben geregeld contact met de mensen uit de kmo-cel van Credendo. We gaven recent hen nog een rondleiding in ons bedrijf zodat ze de business en de sector nog beter leren kennen."

Credendo Trade Forum 2017

Donderdag 7 december organiseren Credendo en Trends-Tendances de derde editie van het Credendo Trade Forum 2017, een forum dat zich richt op de wereld van de export met focus dit jaar op protectionisme en globalisering.

Inschrijvingen en volledig programma:

www.credendoforum2017.be

Francis De Bruyne blikt vooruit op het Credendo Trade Forum 2017, bekijk het interview hieronder:

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.

"We verkopen en leveren onze machines wereldwijd. Dat kan gaan van één broedmachine tot de bouw van een sleutel-op-de-deurbroederij voor 150 miljoen eieren per jaar. Met onze vooruitstrevende technologie bezorgen we onze klanten bovendien een optimale return on investment, gedurende de levensduur van onze machines."De verkoop bij Petersime bestaat voor 98% uit export. "Ongeveer 75% gaat naar landen buiten Europa, vooral naar groeilanden zoals China, de Filipijnen en Indonesië. Sinds een vijftal jaar zijn we ook op de Latijns-Amerikaanse markt actief." De klanten van Petersime zijn er vaak grote internationale concerns, die in sommige gevallen de volledige 'supply chain' beheersen. Van het uitbroeden van het ei tot de verkoop van gevogelte aan de supermarkt.Krediet tot 5 miljoen euroLenen is erg duur voor veel Latijns-Amerikaanse prospecten van Petersime. "Onze verkoopstrategie is om van bij de aanvang van het salesproces een financieringsmogelijkheid voor te stellen. We kiezen daarbij voor een leverancierskrediet van Credendo, ook gekend als de forfaiting-formule. Zo kan een klant tot vijf miljoen euro lenen en afbetalen over vijf jaar met halfjaarlijkse wissels. De rente die Credendo aanrekent, ligt in de meeste gevallen aanzienlijk lager dan de lokale rente."Bij het begin van de productie betaalt de klant aan Petersime een voorschot van 15% en bij het verzenden van de goederen betaalt Credendo de resterende 85%. De klant kan de aflossing van de lening spreiden over maximum vijf jaar en de aflossing betalen met de cashflow die zijn broederij genereert.Al tien projecten binnengehaald"We bieden het leverancierskrediet in acht Latijns-Amerikaanse landen aan en konden zo al een tiental projecten verwezenlijken. Sommige klanten zijn zo gecharmeerd door het voorstel, dat ze spontaan hun bestelling opdrijven. In een recent geval nam een bestelling van 800.000 euro toe met liefst 1 miljoen euro. Ook de samenwerking met de kredietverzekeraar verloopt voortreffelijk. We hebben geregeld contact met de mensen uit de kmo-cel van Credendo. We gaven recent hen nog een rondleiding in ons bedrijf zodat ze de business en de sector nog beter leren kennen."Lees hier de andere artikels uit dit dossier.