Hebt u besloten om te breken met de gewone investeringsmodellen die impliceren dat uw portefeuille is onderverdeeld in aandelen en obligaties in functie van uw risicoprofiel? Verkiest u om te investeren op basis van sterke trends? Dan moet u die overtuigingen ook nog weten om te zetten in lucratieve investeringen ...

Hou een open geest

"Opdat een overtuiging ook een investering wordt, moet men alle mogelijkheden in overweging nemen. Zich niet tevreden stellen met maar 1 type activa", legt Georgina Taylor uit, Product Director van het Multi-Asset-team van Invesco Ltd. En ze weet waarover ze praat: de strategie van haar team heeft net tot doel om de beste investeringsovertuigingen te exploiteren met investeringen in verschillende activa, deviezen en sectoren. Zo kan men een return behalen die groter is dan die van liquiditeiten, terwijl het risico de helft kleiner is dan bij aandelen. "We passen een long/short-strategie toe en doen vaak een beroep op derivaten om te investeren. Dat betekent niet automatisch dat het fonds ook riskant zou zijn. Integendeel, het is een goed alternatief voor obligaties."

Georgina Taylor, Product Director van het Multi-Asset-team van Invesco Ltd., BINH TRAN
Georgina Taylor, Product Director van het Multi-Asset-team van Invesco Ltd. © BINH TRAN

Het is inderdaad zo dat het grote publiek derivaten vaak associeert met speculatie. Maar het vaakst worden ze gebruikt om een portefeuille te beschermen en het risico te beperken. Of in het kader van long/short-strategieën, zoals deze: "Wij denken bijvoorbeeld dat de winstvooruitzichten voor de basisconsumptiegoederen (voeding, drank, tabak, hygiëneproducten...) beter de macro-economische omstandigheden weerspiegelen dan die van de sector van de cyclische consumptiegoederen (auto's, duurzame goederen, textiel, vrijetijdsproducten...). Die laatste vooruitzichten kunnen wel eens te optimistisch zijn. We anticiperen dus een betere prestatie van de eerste sector in vergelijking met de tweede, wat zich vertaalt in de aankoop (long) van de eerste, en de verkoop (short) van de tweede, met behulp van index futures."

"Opdat een overtuiging ook een investering wordt, moet men alle mogelijkheden in overweging nemen. Zich niet tevreden stellen met één soort activa." Georgina Taylor, Product Director van het Multi-Asset-team van Invesco Ltd.

Eenvoudig kan ook

Maar niet alle strategieën zijn zo complex. "Het is vandaag ook interessant om te investeren in de schulden van de opkomende landen, waar de deviezen interessant zijn en de economische fundamenten verbeteren. Zo kan men bijvoorbeeld obligaties op 10 jaar kopen in lokale deviezen van Polen, Zuid-Afrika, Hongarije en Mexico", vertelt Georgina Taylor. Zelfs een beleggingsfonds kan een goede keuze zijn, als u bijvoorbeeld van mening bent dat obligaties met hoog rendement vandaag een mooie opportuniteit zijn.

De informatie en uitspraken van Georgina Taylor dateren van augustus 2015 en kunnen zonder aankondiging gewijzigd worden.

Hebt u besloten om te breken met de gewone investeringsmodellen die impliceren dat uw portefeuille is onderverdeeld in aandelen en obligaties in functie van uw risicoprofiel? Verkiest u om te investeren op basis van sterke trends? Dan moet u die overtuigingen ook nog weten om te zetten in lucratieve investeringen ...Hou een open geest"Opdat een overtuiging ook een investering wordt, moet men alle mogelijkheden in overweging nemen. Zich niet tevreden stellen met maar 1 type activa", legt Georgina Taylor uit, Product Director van het Multi-Asset-team van Invesco Ltd. En ze weet waarover ze praat: de strategie van haar team heeft net tot doel om de beste investeringsovertuigingen te exploiteren met investeringen in verschillende activa, deviezen en sectoren. Zo kan men een return behalen die groter is dan die van liquiditeiten, terwijl het risico de helft kleiner is dan bij aandelen. "We passen een long/short-strategie toe en doen vaak een beroep op derivaten om te investeren. Dat betekent niet automatisch dat het fonds ook riskant zou zijn. Integendeel, het is een goed alternatief voor obligaties." Het is inderdaad zo dat het grote publiek derivaten vaak associeert met speculatie. Maar het vaakst worden ze gebruikt om een portefeuille te beschermen en het risico te beperken. Of in het kader van long/short-strategieën, zoals deze: "Wij denken bijvoorbeeld dat de winstvooruitzichten voor de basisconsumptiegoederen (voeding, drank, tabak, hygiëneproducten...) beter de macro-economische omstandigheden weerspiegelen dan die van de sector van de cyclische consumptiegoederen (auto's, duurzame goederen, textiel, vrijetijdsproducten...). Die laatste vooruitzichten kunnen wel eens te optimistisch zijn. We anticiperen dus een betere prestatie van de eerste sector in vergelijking met de tweede, wat zich vertaalt in de aankoop (long) van de eerste, en de verkoop (short) van de tweede, met behulp van index futures."Eenvoudig kan ookMaar niet alle strategieën zijn zo complex. "Het is vandaag ook interessant om te investeren in de schulden van de opkomende landen, waar de deviezen interessant zijn en de economische fundamenten verbeteren. Zo kan men bijvoorbeeld obligaties op 10 jaar kopen in lokale deviezen van Polen, Zuid-Afrika, Hongarije en Mexico", vertelt Georgina Taylor. Zelfs een beleggingsfonds kan een goede keuze zijn, als u bijvoorbeeld van mening bent dat obligaties met hoog rendement vandaag een mooie opportuniteit zijn. De informatie en uitspraken van Georgina Taylor dateren van augustus 2015 en kunnen zonder aankondiging gewijzigd worden.