Kapper Didier Dotraux opgetogen over zijn digitale coach

BNP Paribas Fortis
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

2 november 2017, 09:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 07:15

Een goede onlineaanwezigheid is onontbeerlijk voor elke onderneming. Maar goed en objectief advies is soms moeilijk te vinden. Met de Boost Uw Business-wedstrijd reikt BNP Paribas Fortis ondernemers de hand: in elke provincie wint één ondernemer een jaar gratis digitale coaching. Kapper Didier Dotraux is de winnaar in de provincie Namen.

Ondernemer Didier Dotraux is een drukbezet man. Als kapper bouwde hij met succes drie kapsalons uit in de regio Namen. Daarnaast is hij actief in de Nationale Federatie van Belgische kappers en hij is ook lesgever. “Ik zit al 20 jaar in dit vak en ik doe het nog altijd met hart en ziel. Ook mijn echtgenote staat in de zaak en ik vind dat wij een van de mooiste beroepen mogen uitvoeren. We kunnen mensen een goed gevoel geven en soms zelfs hun leven veranderen”, glimlacht Didier.

Eind jaren 90 startte hij als kapper aan huis, vandaag heeft hij drie ‘Espaces Desthete’ in Wépion en Jambes, met vijf medewerkers. “Daarnaast geef ik ook les en eigenlijk droom ik ervan om ooit een eigen opleidingscentrum te kunnen oprichten.”

Het internet is superbelangrijk

Om zijn eigen toekomst te verzekeren, volgde de Naamse kapper al een opleiding over de digitale wereld: “Ik heb verschillende zaken geprobeerd: een kleine eigen website, aanwezigheid op Facebook, deelname aan een onlineplatform voor kappers,… maar ik blijf zoeken naar de juiste kanalen”, geeft Didier toe. “Om de haverklap worden we gecontacteerd door bedrijven die ons willen helpen maar meestal staan daar gigantische budgetten tegenover. Dan twijfel je toch wel even.”

Een beroep kunnen doen op een expert die goed en objectief advies kan geven, is echt waar ik naar op zoek was.

Toen hij enkele maanden geleden een mail kreeg van BNP Paribas Fortis om deel te nemen aan de Boost Uw Business-wedstrijd, moest Didier dan ook niet lang nadenken: “De prijs, een jaar lang gratis digitale coaching, leek me op het lijf geschreven. Een beroep kunnen doen op een expert die goed en objectief advies kan geven, is echt waar ik naar op zoek was. Toen het telefoontje kwam dat ik gewonnen had, was ik bijzonder blij.”

De komende maanden wil Didier Dotraux samen met zijn coach werk maken van een onlinestrategie. “Ik wil weten welke zaken belangrijk zijn voor goeie zoekresultaten en hoe ik die kan optimaliseren. Op welke platformen moet ik inzetten? En als ik geld zou uitgeven, waar investeer ik dan het beste in? Daar hoop ik dankzij de coach meer inzicht in te verwerven. En dan zullen we een hele stap verder staan in onze onlineaanwezigheid.”

Lees ook de interviews met andere winnaars op www.trends.be/boostuwbusiness