Beleggers vinden vastgoed op zich interessant omwille van de stabiele inkomstenstromen, de aantrekkelijke risico-gecorrigeerde rendementen en de diversificatievoordelen. Ze moeten echter nog steeds kiezen tussen enerzijds illiquide fysiek vastgoed en anderzijds liquide vastgoedaandelen die volatieler kunnen zijn. We spraken met Frédéric Tempel, hoofdbeheerder Flexibel Vastgoed bij AXA IM.

Niet alleen is de wereld zelf heel VUCA geworden, ook de vermogensbeheerders én hun klanten houden steeds meer rekening met milieu-, sociale en governance-aspecten. Hoe die allemaal op elkaar doen aansluiten en tòch nog rendabele fondsen samenstellen? Franklin Templeton gaat graag de uitdaging aan!

Als de wereld onstabiel en onzeker lijkt, grijpen mensen graag terug naar zekerheid in hun beleggingen. Dividendaandelen zijn dan een slimme keuze, vindt Ignace De Coene van Rivertree Investment Funds. Ze combineren een jaarlijks rendement met een hoog groeipotentieel. En er is nog beter nieuws: vaak scoren dividendaandelen beter dan het marktgemiddelde.