ING ziet nog ruimte voor administratieve vereenvoudiging

Flanders Investment & Trade
Trends Information Services

Trends Information Services verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20 februari 2019, 14:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:02

Vlaanderen is een van de thuismarkten van de multinationale bankengroep ING. “Dat is meteen de belangrijkste reden waarom wij de Foreign Investment Trophy van Flanders Investment & Trade steunen. We zijn verankerd in Vlaanderen en willen graag de bedrijven steunen die hier investeren”, zegt Vanessa Temple, Head of Corporate Clients Belgium.

“De jongste jaren is de rol van de bankier veel ruimer geworden. We doen veel meer dan alleen maar financieren. We adviseren onze klanten op alle mogelijke vlakken. We geven de bedrijven ook graag toegang tot ons netwerk dat bestaat uit toeleveranciers, sectorgenoten, onderzoeksinstellingen, universiteiten enzovoort.”

De voorbije jaren hebben al heel wat buitenlandse bedrijven gekozen om in Vlaanderen te investeren. Denk maar aan de recente investeringen in de Antwerpse haven. Het Oostenrijkse Borealis investeert er 1 miljard euro, de Britse chemiegroep Ineos zelfs 2,7 miljard euro. “Antwerpen is de grootste petrochemische cluster van Europa en dat is natuurlijk aantrekkelijk voor de hele sector”, weet Vanessa Temple. “Maar Vlaanderen heeft nog veel meer troeven: een centrale ligging, een degelijke infrastructuur en geschoolde werkkrachten met een uitzonderlijke talenkennis. Ook het belang van de onmiddellijke nabijheid van de Europese instellingen mag niet onderschat worden.”

Vorm van erkenning

Als belangrijkste werkpunt ziet Vanessa Temple de administratieve vereenvoudiging. “Pas op, de overheden en organisaties als FIT hebben op dat vlak al veel bereikt, maar er is nog altijd ruimte voor verbetering.”

Vanessa Temple, Head of Corporate Clients Belgium, ING
Vanessa Temple, Head of Corporate Clients Belgium, ING

ING is een trotse sponsor van de Foreign Investment Trophy. “Ik merk dat de genomineerden dit zien als een belangrijke vorm van erkenning. Zeker de winnaars krijgen extra visibiliteit en dat is mooi meegenomen. Daarnaast is het evenement een ideaal moment om te netwerken en ING wil daar graag een rol in spelen. Door mensen en bedrijven te verbinden, kunnen we heel wat mooie dingen realiseren.”

De genomineerden zien de Foreign Investment Trophy als een belangrijke vorm van erkenning. Zeker de winnaars krijgen extra visibiliteit en dat is mooi meegenomen.