We maken met zijn allen steeds vaker gebruik van digitale diensten. De coronacrisis heeft die evolutie alleen maar versneld. Maar hoe spoort de trend van toenemende digitalisering met het vak van Private Banker? Zijn relatie met de klant is bij uitstek een vertrouwensrelatie waarin het persoonlijke contact uitermate belangrijk is. Voor Belfius Private Banking gaat het om een én-én-verhaal waarbij digitalisering en een stevige persoonlijke relatie elkaar versterken. Daniela Rizzo, regionaal directeur Brussel en West-Wallonië, en Geert Van Mol, Chief Digital Officer bij Belfius, geven tekst en uitleg.

Brussel is dankzij de aanwezigheid van tal van internationale hoofdkantoren een van de belangrijkste financiële centra in Europa. Ook de vermogensbeheerder Candriam heeft er zijn roots. Candriam werd in 1996 opgericht in België en groeide uit tot een Europese groep die gespecialiseerd is in duurzame beleggingen. Vandaag beheert het bedrijf een portefeuille van zo'n 130 miljard euro, werkt het in ons land nauw samen met Belfius Private Banking en heeft het ambitieuze groeiplannen. CEO Naïm Abou-Jaoudé en Chief Investment Officer Vincent Hamelink geven ons een vooruitblik op de toekomst van Candriam.

Het beheren van een beleggingsportefeuille wordt vaak beschouwd als de kern van de relatie tussen vermogende klanten en hun private banker. Maar elke klant heeft een ander verhaal. Bovendien is de regelgeving in ons land complex en wijzigt ze om de haverklap. Met een vermogens- en successieplanning op maat zorgen de experts en adviseurs van Belfius Private Banking voor een alomvattende aanpak. Zo genieten hun klanten financiële gemoedsrust en dragen ze hun vermogen in optimale omstandigheden over naar de volgende generatie. We praten met Isabelle Verhulst van het team Wealth Analysis & Planning en Christophe Borreman van Business & Wealth Services.

Duurzaamheid is een belangrijk maatschappelijk thema. Steeds meer bedrijven verkleinen daarom hun ecologische voetafdruk, reiken oplossingen aan voor een betere levenskwaliteit en zijn transparant over hoe ze werken. Die beweging is al een hele tijd aan de gang, maar de weg is nog lang. De maatschappelijk verantwoorde investeringsaanpak van Belfius Private Banking en zijn asset manager Candriam vormt een hefboom voor de duurzame economie. We vroegen aan Olivier Goerens en Wim Van Hyfte welke resultaten ze oplevert.

Sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie leven we in een andere wereld. De impact op ons dagelijks leven, de maatschappij en de economie is groot. Ook de beurzen ondergingen een schokgolf en de vraag rijst welke langetermijngevolgen deze crisis heeft voor het beheer van een vermogen. Belfius Private Banking is een van de marktleiders in ons land en kiest resoluut voor een duurzame portefeuille die impact genereert. Olivier Onclin, Head of Retail, Commercial & Private Banking bij Belfius, geeft tekst en uitleg.