Dat het kantoor van de toekomst er helemaal anders zal uitzien dan dat nu, is een open deur intrappen. De coronacrisis heeft onze blik op werken, vergaderen, samenkomen en productiviteit sterk veranderd, maar die evolutie was al langer bezig. De trend naar thuiswerk bestaat al zeker tien jaar en de functie van het kantoor was al langer voer voor discussie...

Essentieel om deze omslag te maken is de juist technische infrastructuur. IT en technologie hebben tegenwoordig een impact op elk facet van de organisatie. Het kantoor van de toekomst heeft immers drie luiken: het kantoor zelf, het thuiskantoor en 'on the go'. Wie vlot en veilig wil werken, moet deze drie naadloos op elkaar kunnen afstemmen.

Een kwestie van goed beheer

Dat afstemmen bestaat uit verschillende elementen. Goed en vlot samenwerken is van groot belang, in een sfeer van vertrouwen en met toestellen waarop je kan vertrouwen. Het zorgt er immers voor dat de productiviteit de hoogte ingaat.

Uiteraard heeft niet elke werknemer dezelfde tools nodig: de ene tekent, terwijl de andere met ingewikkelde berekeningen bezig is en niet zonder tweede scherm kan. Het kantoor van de toekomst uitbouwen is dan ook vooral een kwestie van goed beheer en van het inspelen op de noden van elk type werknemer. Wie dat doet, krijgt tevreden medewerkers die vlot werk en privé met elkaar combineren. Toch niet onbelangrijk in 'the war for talent'.

Device-as-a-service

En uiteraard speelt ook het financiële plaatje. De technische infrastructuur vertegenwoordigt een grote kost van het bedrijf. Zoiets van de ene dag op de andere omgooien, is vaak onmogelijk.

Ook hier is flexibiliteit op zijn plaats. Gelukkig kennen we ook op dat vlak een stevige evolutie.

Wie een toestel wil aankopen - zoals een desktop pc of een laptop - kan dat nog steeds. Maar steeds vaker doet ook DaaS zijn intrede. Device as a Service profileert het gebruiken van een computer als een dienst in plaats van het aankopen van een product. Dat bezorgt gebruikers heel wat meer flexibiliteit, snellere toegang tot nog performantere modellen en een lagere vaste kost. Voor printers bestaat met MPS - wat staat voor Managed Print Services - een soortgelijk systeem.

In een complexere wereld is eenvoud key. In bedrijven waar de juiste technische infrastructuur voorhanden is, stijgt de productiviteit van de medewerkers en kan IT zich focussen op de strategische uitdagingen. Zo helpt iedereen om het bedrijf verder te doen groeien.

Benieuwd hoe HP u kan helpen om nu al het kantoor van de toekomst uit te bouwen? Bezoek de website www.officeofthefuture.be

Dat het kantoor van de toekomst er helemaal anders zal uitzien dan dat nu, is een open deur intrappen. De coronacrisis heeft onze blik op werken, vergaderen, samenkomen en productiviteit sterk veranderd, maar die evolutie was al langer bezig. De trend naar thuiswerk bestaat al zeker tien jaar en de functie van het kantoor was al langer voer voor discussie...Essentieel om deze omslag te maken is de juist technische infrastructuur. IT en technologie hebben tegenwoordig een impact op elk facet van de organisatie. Het kantoor van de toekomst heeft immers drie luiken: het kantoor zelf, het thuiskantoor en 'on the go'. Wie vlot en veilig wil werken, moet deze drie naadloos op elkaar kunnen afstemmen.Dat afstemmen bestaat uit verschillende elementen. Goed en vlot samenwerken is van groot belang, in een sfeer van vertrouwen en met toestellen waarop je kan vertrouwen. Het zorgt er immers voor dat de productiviteit de hoogte ingaat.Uiteraard heeft niet elke werknemer dezelfde tools nodig: de ene tekent, terwijl de andere met ingewikkelde berekeningen bezig is en niet zonder tweede scherm kan. Het kantoor van de toekomst uitbouwen is dan ook vooral een kwestie van goed beheer en van het inspelen op de noden van elk type werknemer. Wie dat doet, krijgt tevreden medewerkers die vlot werk en privé met elkaar combineren. Toch niet onbelangrijk in 'the war for talent'.En uiteraard speelt ook het financiële plaatje. De technische infrastructuur vertegenwoordigt een grote kost van het bedrijf. Zoiets van de ene dag op de andere omgooien, is vaak onmogelijk.Ook hier is flexibiliteit op zijn plaats. Gelukkig kennen we ook op dat vlak een stevige evolutie.Wie een toestel wil aankopen - zoals een desktop pc of een laptop - kan dat nog steeds. Maar steeds vaker doet ook DaaS zijn intrede. Device as a Service profileert het gebruiken van een computer als een dienst in plaats van het aankopen van een product. Dat bezorgt gebruikers heel wat meer flexibiliteit, snellere toegang tot nog performantere modellen en een lagere vaste kost. Voor printers bestaat met MPS - wat staat voor Managed Print Services - een soortgelijk systeem.In een complexere wereld is eenvoud key. In bedrijven waar de juiste technische infrastructuur voorhanden is, stijgt de productiviteit van de medewerkers en kan IT zich focussen op de strategische uitdagingen. Zo helpt iedereen om het bedrijf verder te doen groeien.