Elke euro telt, zeker in deze tijden van hoge inflatie. Ford Pro pakt uit met een plan om de vloot van jouw bedrijf productiever te maken. "Bij de personenwagens hoor je weleens de term 'mobiliteitsoplossing'. Wij willen voor de bedrijfsvoertuigen van onze klanten een 'productiviteitsoplossing' aanbieden", zegt Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium. "We bieden niet alleen een bedrijfsvoertuig aan, maar tevens een heel ecosysteem errond. Het voertuig zelf, de telematicadiensten, de laadoplossing, het onderhoud en de financiering: alles zit in één pakket."

Maximale uptime

Volgens onderzoek van Ford Pro zijn voertuigen die niet kunnen rijden de op twee na grootste kostenpost voor wagenparken. Alleen de brandstof en de afschrijving kosten nog meer. Ford Pro streeft naar een maximale uptime door geconnecteerde gegevens aan zowel de vlootbeheerder als de dealer door te geven. Zo ontvang je waarschuwingen nog voor er zich een probleem stelt. Patrick Van der Aa: "Als fleetmanager word je sneller geattendeerd en kun je dus meteen ingrijpen. Zie je bijvoorbeeld dat de remblokken bijna versleten zijn, dan kun je bijkomende kosten vermijden. Nu brengen klanten hun voertuig vaak pas binnen als er iets scheelt. We bieden ook mobiele service aan, op locatie bij de klant zelf. Alles staat in het teken van uptimemanagement."

We bieden niet alleen een bedrijfsvoertuig aan, maar tevens een heel ecosysteem errond.

Elektrisch

Brandstof is de grootste kostenpost en ook op dat vlak kun je besparen. Het platform van Ford Telematics geeft je inzichten over het verbruik van jouw wagenpark. Misschien is het wel interessanter om over te schakelen op elektrische bedrijfsvoertuigen, zoals de nieuwe Ford E-Transit? "Die is weliswaar duurder in aankoop (vanaf 56.825 euro, n.v.d.r.), maar als we ook de verbruiks- en onderhoudskosten bekijken, bedraagt het nettovoordeel over de hele levenscyclus 15 tot 20 procent. Dat is een serieuze productiviteitsverhoging", zegt Patrick Van der Aa. "Wanneer je vloot evolueert naar meer elektrische voertuigen, moet je ook nadenken over de laadinfrastructuur. Een expert van Ford Pro zoekt samen met jou naar de beste laadoplossing voor jouw bedrijf, van het ontwerp tot de installatie en de slimme laadsoftware."

Klik hier voor meer info.

Elke euro telt, zeker in deze tijden van hoge inflatie. Ford Pro pakt uit met een plan om de vloot van jouw bedrijf productiever te maken. "Bij de personenwagens hoor je weleens de term 'mobiliteitsoplossing'. Wij willen voor de bedrijfsvoertuigen van onze klanten een 'productiviteitsoplossing' aanbieden", zegt Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium. "We bieden niet alleen een bedrijfsvoertuig aan, maar tevens een heel ecosysteem errond. Het voertuig zelf, de telematicadiensten, de laadoplossing, het onderhoud en de financiering: alles zit in één pakket."Volgens onderzoek van Ford Pro zijn voertuigen die niet kunnen rijden de op twee na grootste kostenpost voor wagenparken. Alleen de brandstof en de afschrijving kosten nog meer. Ford Pro streeft naar een maximale uptime door geconnecteerde gegevens aan zowel de vlootbeheerder als de dealer door te geven. Zo ontvang je waarschuwingen nog voor er zich een probleem stelt. Patrick Van der Aa: "Als fleetmanager word je sneller geattendeerd en kun je dus meteen ingrijpen. Zie je bijvoorbeeld dat de remblokken bijna versleten zijn, dan kun je bijkomende kosten vermijden. Nu brengen klanten hun voertuig vaak pas binnen als er iets scheelt. We bieden ook mobiele service aan, op locatie bij de klant zelf. Alles staat in het teken van uptimemanagement."Brandstof is de grootste kostenpost en ook op dat vlak kun je besparen. Het platform van Ford Telematics geeft je inzichten over het verbruik van jouw wagenpark. Misschien is het wel interessanter om over te schakelen op elektrische bedrijfsvoertuigen, zoals de nieuwe Ford E-Transit? "Die is weliswaar duurder in aankoop (vanaf 56.825 euro, n.v.d.r.), maar als we ook de verbruiks- en onderhoudskosten bekijken, bedraagt het nettovoordeel over de hele levenscyclus 15 tot 20 procent. Dat is een serieuze productiviteitsverhoging", zegt Patrick Van der Aa. "Wanneer je vloot evolueert naar meer elektrische voertuigen, moet je ook nadenken over de laadinfrastructuur. Een expert van Ford Pro zoekt samen met jou naar de beste laadoplossing voor jouw bedrijf, van het ontwerp tot de installatie en de slimme laadsoftware."Klik hier voor meer info.