"De tijd dat je met spreadsheats moest werken of een eigen dashboard moest ontwikkelen, is voorbij", zegt Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium. Ford Pro heeft een hele reeks nieuwe telematicadiensten ontwikkeld waarmee kleine en grote bedrijven hun bedrijfsvoertuigen perfect kunnen opvolgen. Via een ingebouwde modem zijn alle voertuigen gelinkt aan het platform van Ford Telematics. "Zowat alle mogelijke parameters zitten in deze onlineapplicatie en worden overzichtelijk in beeld gebracht. Je hoeft trouwens niet voortdurend naar het dashboard te kijken, want als fleetmanager kun je ook meldingen instellen die je automatisch alarmeren."

Zowat alle mogelijke parameters zitten vervat in onze onlineapplicatie

Gratis basispakket

Omdat alle bedrijven verschillen, heeft Ford Pro meerdere oplossingen uitgewerkt. Voor kleinere vloten tot vijf voertuigen is er de FordPass Pro-app, om onder andere je vloot te lokaliseren. Heb je een grotere vloot, dan wordt telematica echt interessant. Het basispakket Ford Telematics Essentials is helemaal gratis en toont gegevens over het gebruik en de 'gezondheidstoestand' van jouw wagenpark. Via het uptime-systeem FORDLiive worden deze data ook gedeeld met jouw Ford Pro-dealer, zodat die altijd perfect geïnformeerd is. "Deze zomer zijn we ermee gestart en heel wat bedrijven hebben al hun voertuigen toegevoegd aan het platform. Dat kan eenvoudig door een account aan te maken. Het is de ideale manier om met telematica te leren werken."

Extra features

Naast Ford Telematics Essentials is een upgrade naar een abonnement op Ford Telematics mogelijk. Dan krijg je nog heel wat extra features, zoals live lokalisatie van je voertuigen op een kaart, monitoring van het verbruik of een mobiele app waarin jouw bestuurders inspectielijsten van het voertuig kunnen invullen. Nog een heel grote troef: je kunt ook oudere voertuigen en zelfs voertuigen van andere merken aan het platform van Ford Telematics toevoegen. Hiervoor moeten ze alleen uitgerust worden met een soort extra dongle. Heb je al een eigen fleetmanagementsysteem, dan is het ook mogelijk om de data van jouw Ford-voertuigen hierin te integreren. "Onze telematicadiensten zijn uniek op de markt. Het uiteindelijke doel is om de productiviteit van onze klanten te verbeteren", besluit Patrick Van der Aa.

Klik hier voor meer info over Ford Pro.

"De tijd dat je met spreadsheats moest werken of een eigen dashboard moest ontwikkelen, is voorbij", zegt Patrick Van der Aa, Director Commercial Vehicle Sales & Marketing bij Ford Motor Company Belgium. Ford Pro heeft een hele reeks nieuwe telematicadiensten ontwikkeld waarmee kleine en grote bedrijven hun bedrijfsvoertuigen perfect kunnen opvolgen. Via een ingebouwde modem zijn alle voertuigen gelinkt aan het platform van Ford Telematics. "Zowat alle mogelijke parameters zitten in deze onlineapplicatie en worden overzichtelijk in beeld gebracht. Je hoeft trouwens niet voortdurend naar het dashboard te kijken, want als fleetmanager kun je ook meldingen instellen die je automatisch alarmeren."Omdat alle bedrijven verschillen, heeft Ford Pro meerdere oplossingen uitgewerkt. Voor kleinere vloten tot vijf voertuigen is er de FordPass Pro-app, om onder andere je vloot te lokaliseren. Heb je een grotere vloot, dan wordt telematica echt interessant. Het basispakket Ford Telematics Essentials is helemaal gratis en toont gegevens over het gebruik en de 'gezondheidstoestand' van jouw wagenpark. Via het uptime-systeem FORDLiive worden deze data ook gedeeld met jouw Ford Pro-dealer, zodat die altijd perfect geïnformeerd is. "Deze zomer zijn we ermee gestart en heel wat bedrijven hebben al hun voertuigen toegevoegd aan het platform. Dat kan eenvoudig door een account aan te maken. Het is de ideale manier om met telematica te leren werken."Naast Ford Telematics Essentials is een upgrade naar een abonnement op Ford Telematics mogelijk. Dan krijg je nog heel wat extra features, zoals live lokalisatie van je voertuigen op een kaart, monitoring van het verbruik of een mobiele app waarin jouw bestuurders inspectielijsten van het voertuig kunnen invullen. Nog een heel grote troef: je kunt ook oudere voertuigen en zelfs voertuigen van andere merken aan het platform van Ford Telematics toevoegen. Hiervoor moeten ze alleen uitgerust worden met een soort extra dongle. Heb je al een eigen fleetmanagementsysteem, dan is het ook mogelijk om de data van jouw Ford-voertuigen hierin te integreren. "Onze telematicadiensten zijn uniek op de markt. Het uiteindelijke doel is om de productiviteit van onze klanten te verbeteren", besluit Patrick Van der Aa.