Een 300 kilometer lange testrit met de KIA e-Niro van zijn woonplaats Kessel-Lo naar de Roularta-hoofdzetel in Roeselare en terug moet in dit perspectief worden gezien. De daaropvolgende dagen maakte Ben nog enkele kortere uitstappen in het Leuvense zonder dat de angst hem om het hart sloeg onderweg te stranden met een lege batterij.

Ben Herremans: "Dat beperkte bereik van elektrische wagens werkt op den duur bijna zoals een stigma. Ik betrapte mezelf erop dat ik meer dan normaal de status van de batterij verifieerde. Totaal onnodig. De lange rit van Kessel-Lo naar Roeselare-heen en terug vormde geen enkel probleem. Want 430 kilometer rijbereik is een respectabele afstand. Een diesel of benzinewagen moet ook geregeld worden bijgetankt. Akkoord, dat neemt geen uren in beslag."

"Je kan tijdens het rijden op elk moment zien op hoeveel afstand de dichtstbijzijnde laadpaal zich bevindt", vervolgt Ben. "Ook daar doet een hardnekkig cowboyverhaal de ronde. Tot mijn aangename verrassing bleek dat zelden meer dan 2 kilometer te zijn."

Pittige rijervaring

Ben Herremans blikt terug op een positieve rijervaring. "Vinnig, pittig, zo zou ik het gedrag van de KIA e-Niro omschrijven. En explosief, als je met een zware voet rijdt. Vanzelfsprekend valt de stilte aan boord op die als een rust over je neerdaalt, wat ongetwijfeld de veiligheid ten goede komt."

Nog een woord dat de KIA e-Niro typeert, is comfortabel. "Je hebt een comfortabel gevoel als je ermee rijdt, maar ook het in- en uitstappen gebeurt met vanzelfsprekend gemak. De KIA e-Niro staat hoog op zijn poten. Dat onthoud ik alvast met het oog op later, want niemand is forever young. Bovendien zorgen de zetels goed voor je rug."

Tot zijn opluchting stelde Ben ook vast dat hij niet verloren liep in het infotainment van de testwagen. "De display is duidelijk en logisch opgebouwd. Gezond verstand volstaat om je wensen ingewilligd te zien."

Of hij zichzelf ooit in een KIA e-Niro ziet rijden? "Vooreerst: elektrisch autorijden moet je leren. Met de KIA e-Niro lukte dat wonderwel. Hij komt bovenaan mijn verlanglijstje te staan."

Wilt u zelf de KIA e-Niro ontdekken? Surf naar de website.

Een 300 kilometer lange testrit met de KIA e-Niro van zijn woonplaats Kessel-Lo naar de Roularta-hoofdzetel in Roeselare en terug moet in dit perspectief worden gezien. De daaropvolgende dagen maakte Ben nog enkele kortere uitstappen in het Leuvense zonder dat de angst hem om het hart sloeg onderweg te stranden met een lege batterij.Ben Herremans: "Dat beperkte bereik van elektrische wagens werkt op den duur bijna zoals een stigma. Ik betrapte mezelf erop dat ik meer dan normaal de status van de batterij verifieerde. Totaal onnodig. De lange rit van Kessel-Lo naar Roeselare-heen en terug vormde geen enkel probleem. Want 430 kilometer rijbereik is een respectabele afstand. Een diesel of benzinewagen moet ook geregeld worden bijgetankt. Akkoord, dat neemt geen uren in beslag.""Je kan tijdens het rijden op elk moment zien op hoeveel afstand de dichtstbijzijnde laadpaal zich bevindt", vervolgt Ben. "Ook daar doet een hardnekkig cowboyverhaal de ronde. Tot mijn aangename verrassing bleek dat zelden meer dan 2 kilometer te zijn." Ben Herremans blikt terug op een positieve rijervaring. "Vinnig, pittig, zo zou ik het gedrag van de KIA e-Niro omschrijven. En explosief, als je met een zware voet rijdt. Vanzelfsprekend valt de stilte aan boord op die als een rust over je neerdaalt, wat ongetwijfeld de veiligheid ten goede komt."Nog een woord dat de KIA e-Niro typeert, is comfortabel. "Je hebt een comfortabel gevoel als je ermee rijdt, maar ook het in- en uitstappen gebeurt met vanzelfsprekend gemak. De KIA e-Niro staat hoog op zijn poten. Dat onthoud ik alvast met het oog op later, want niemand is forever young. Bovendien zorgen de zetels goed voor je rug."Tot zijn opluchting stelde Ben ook vast dat hij niet verloren liep in het infotainment van de testwagen. "De display is duidelijk en logisch opgebouwd. Gezond verstand volstaat om je wensen ingewilligd te zien."Of hij zichzelf ooit in een KIA e-Niro ziet rijden? "Vooreerst: elektrisch autorijden moet je leren. Met de KIA e-Niro lukte dat wonderwel. Hij komt bovenaan mijn verlanglijstje te staan."Wilt u zelf de KIA e-Niro ontdekken? Surf naar de website.