Elektrisch autorijden moet je leren

KIA
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

10 december 2020, 11:19 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:12

Als hoofdredacteur van het lifestylemagazine Trends Style staat Ben Herremans met beide voeten in het actieve leven, zijn functie vergt een grote en flexibele mobiliteit. Maar hij is ook geen lichtjaren meer van zijn pensioen verwijderd, dus denkt Ben nu al na hoe hij dat nieuwe leven wil invullen op het vlak van mobiliteit, waarbij een combinatie van elektrische stadswagen en openbaar vervoer een optie is.

Een 300 kilometer lange testrit met de KIA e-Niro van zijn woonplaats Kessel-Lo naar de Roularta-hoofdzetel in Roeselare en terug moet in dit perspectief worden gezien. De daaropvolgende dagen maakte Ben nog enkele kortere uitstappen in het Leuvense zonder dat de angst hem om het hart sloeg onderweg te stranden met een lege batterij.

Ben Herremans: “Dat beperkte bereik van elektrische wagens werkt op den duur bijna zoals een stigma. Ik betrapte mezelf erop dat ik meer dan normaal de status van de batterij verifieerde. Totaal onnodig. De lange rit van Kessel-Lo naar Roeselare-heen en terug vormde geen enkel probleem. Want 430 kilometer rijbereik is een respectabele afstand. Een diesel of benzinewagen moet ook geregeld worden bijgetankt. Akkoord, dat neemt geen uren in beslag.”

Elektrisch autorijden moet je leren

“Je kan tijdens het rijden op elk moment zien op hoeveel afstand de dichtstbijzijnde laadpaal zich bevindt”, vervolgt Ben. “Ook daar doet een hardnekkig cowboyverhaal de ronde. Tot mijn aangename verrassing bleek dat zelden meer dan 2 kilometer te zijn.”

Pittige rijervaring

Ben Herremans blikt terug op een positieve rijervaring. “Vinnig, pittig, zo zou ik het gedrag van de KIA e-Niro omschrijven. En explosief, als je met een zware voet rijdt. Vanzelfsprekend valt de stilte aan boord op die als een rust over je neerdaalt, wat ongetwijfeld de veiligheid ten goede komt.”

Elektrisch autorijden moet je leren

Nog een woord dat de KIA e-Niro typeert, is comfortabel. “Je hebt een comfortabel gevoel als je ermee rijdt, maar ook het in- en uitstappen gebeurt met vanzelfsprekend gemak. De KIA e-Niro staat hoog op zijn poten. Dat onthoud ik alvast met het oog op later, want niemand is forever young. Bovendien zorgen de zetels goed voor je rug.”

Tot zijn opluchting stelde Ben ook vast dat hij niet verloren liep in het infotainment van de testwagen. “De display is duidelijk en logisch opgebouwd. Gezond verstand volstaat om je wensen ingewilligd te zien.”

Of hij zichzelf ooit in een KIA e-Niro ziet rijden? “Vooreerst: elektrisch autorijden moet je leren. Met de KIA e-Niro lukte dat wonderwel. Hij komt bovenaan mijn verlanglijstje te staan.”

Elektrisch autorijden moet je leren

Wilt u zelf de KIA e-Niro ontdekken? Surf naar de website.