Een duwtje in de rug van de kinderen

Architas
Publishing Partner

Publishing Partner verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

6 november 2017, 15:05 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 07:14

Elke ouder heeft het beste voor met zijn kinderen en wil hen zoveel mogelijk helpen. Ook op financieel vlak. Door zijn geld toe te vertrouwen aan een specialist in discretionair vermogensbeheer kiest u niet alleen voor uw eigen toekomst, maar ook voor die van uw kinderen en kleinkinderen.

Paul stelde zijn hele leven in dienst van zijn werkgever. Nog voor zonsopgang was hij al in het hoofdkantoor in Brussel en vaak was hij de laatste om het licht uit te draaien. Hij heeft het zich niet beklaagd want hij maakte een snelle carrière en verdiende een mooie boterham. Hij zette ook zijn geld aan het werk: zo investeerde hij in twee percelen bouwgrond voor zijn twee dochters en in een herenhuis dat hij nog altijd verhuurt. Paul was ook actief op de beurs. Hij kocht regelmatig wat defensieve aandelen en dat legde hem geen windeieren. Al viel er ook wel eens een belegging tegen, maar daar praat hij veel minder over.

Eén keer per jaar schoof Paul zijn werkgever twee weken aan de kant. Dan trok hij met de familie naar het zuiden voor een gezellige vakantie. Paul is trots op zijn gezinnetje: zijn vrouw Gerda en zijn twee dochters Eveline en Valerie. Eveline trouwde en enkele jaren geleden werd Stan geboren. Die energieke kleuter is de absolute oogappel van Paul.

Inmiddels is Paul met pensioen en zijn vrije tijd staat nu helemaal in het teken van Stan. Hij gaat hem met plezier afhalen aan de schoolpoort en dan zijn ze niet uit elkaars buurt weg te slaan.

Zijn pensioen was een sleutelmoment voor Paul. Nu kan hij op zijn eigen ritme leven en dat begint al ‘s morgens. Hij houdt van het moment voor zonsopgang wanneer de hemel oplicht. Het spektakel kondigt een nieuwe dag aan en symboliseert de hoop voor een veelbelovende toekomst. Paul hoopt alvast dat zijn kinderen en kleinkind een even gelukkig leven zullen leiden als hijzelf.

Op financieel vlak wil hij hen alvast een stevig duwtje in de rug geven. Daarom heeft hij een vermogensbeheerder onder de arm genomen die zijn portefeuille beheert. Het is altijd zoeken naar een evenwicht tussen risico en opbrengst. Diversificatie is de sleutel voor een gezonde portefeuille. Zo spreidt de vermogensbeheerder de beleggingsrisico’s over verschillende activaklassen, geografische zones, sectoren, stijlen en fondsbeheerders. Paul weet dat zijn vermogen in goede handen is en is blij dat zijn oogappel Stan er vroeg of laat de vruchten zal van plukken.