Discretionair vermogensbeheer gaat veel verder dan het louter definiëren van uw beleggersprofiel. Zeker bij sleutelmomenten als het opbouwen, uitbouwen en overdragen van een vermogen rijzen er vaak heel wat juridische vragen waarop uw relatiebeheerder een gepast antwoord weet. Zo kwam de laatste jaren het familiaal vermogensrecht in een heuse stroomversnelling terecht waardoor u er goed aan doet om uw vroegere verrichtingen nog eens tegen het licht te houden.

Het leven van een bedrijfsleider is vaak onvoorspelbaar. Zo kan er plots een koper voor zijn levenswerk opduiken die een aanbod doet dat hij onmogelijk kan weigeren. Daar zit hij dan: zeeën van tijd en een berg geld. Voor dat laatste kan hij alvast beroep doen op een specialist in discretionair beheer die ervoor zorgt dat zijn kapitaal als een goede huisvader beheerd wordt.

Mensen die gepassioneerd met hun vak bezig zijn, hebben vaak geen tijd of zin om dag in dag uit met hun geduldig opgebouwde kapitaal bezig te zijn. Zij schuiven die verantwoordelijkheid met plezier door naar een specialist in discretionair beheer. Rekening houdend met de wensen van de klant zorgt die vermogensbeheerder voor een op maat gemaakte oplossing.

We leven steeds langer en we blijven ook steeds langer gezond. Dit betekent dat we na ons pensioen nog een lange tijd voor de boeg hebben waarin we voluit kunnen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Jammer genoeg is het wettelijk pensioen ontoereikend om na een professionele carrière dezelfde levensstandaard aan te houden. Zeker zelfstandigen moeten daarom tijdens hun actieve periode extra voor hun pensioen sparen en beleggen. Met de hulp van een specialist in discretionair beheer kan iedereen met een gerust gemoed genieten van zijn oude dag.

Elke ouder heeft het beste voor met zijn kinderen en wil hen zoveel mogelijk helpen. Ook op financieel vlak. Door zijn geld toe te vertrouwen aan een specialist in discretionair vermogensbeheer kiest u niet alleen voor uw eigen toekomst, maar ook voor die van uw kinderen en kleinkinderen.