Meer ROI uit digitalisering? Nils Fonstad (MIT) legt uit hoe

Hoe komt het dat de ene industriespeler erin slaagt om meerwaarde te halen uit zijn digitale investeringen, terwijl de andere ter plaatse blijft trappelen? Het MIT Centre for Information Systems Research (CISR) zocht naar de ingrediënten van het succesrecept. Dr. Nils Fonstad presenteert de bevindingen tijdens het Digital Connect Forum van Agoria op 4 december.

Bridgestone helpt u uw wagen beter te onderhouden

De 'My Speedy'-app van Bridgestone stuurt bestuurders proactief waarschuwingen en advies omtrent de staat van hun wagen. Daardoor kunnen die met een gerust gemoed de baan op. Een reeks algoritmes zorgen er immers voor dat potentiële defecten worden gesignaleerd voor ze zich daadwerkelijk voordoen. Of hoe een bandenproducent data en artificiële intelligentie inzet om zijn dienstverlening te verbeteren en verruimen.

Entrematic boost verkoop met productconfigurator

Dynaco, een in Moorsel gevestigde fabrikant van snellooppoorten, was jaren geleden al een voorloper met een uitgebreid e-commerce-aanbod en zelfgebouwde productconfigurator. Met een steeds groeiend productaanbod en almaar hogere eisen van de klant, ontstond de behoefte om in te spelen op de nieuwste technologische trends. Om de dienstverlening naar de klant te moderniseren rekende het bedrijf op Hive CPQ, B2B e-commerce expert met een specialisatie in productconfigurators.

Merco Machines gaat voor 25% tijdsbesparing door data te centraliseren

Als machinebouwer is de beste manier om de concurrentie voor te blijven, zorgen dat de time-to-market van je producten zo kort mogelijk is. Om dat te doen, is ongeëvenaarde efficiëntie op de werkvloer een absolute must. Maar hoe productief kan je werken wanneer je ingenieurs dagelijks kostbare tijd verliezen met het overtypen van artikelnummers? Merco Machines ging samen met IT-partner Savaco op zoek naar welke processen geautomatiseerd konden worden, en mét succes.