Nu het aantal plug-inhybride en elektrische bedrijfswagens fors stijgt, zijn steeds meer bedrijven op zoek naar laadinfrastructuur voor hun medewerkers, zowel thuis als op kantoor. Ook Colruyt Group had nood aan zo'n oplossing. DATS 24 opende begin dit jaar aan de hoofdzetel in Halle het grootste semipublieke laadplein van België met 108 laadpunten van 22 kW en 1 snellader van 60 kW. Zo kunnen gelijktijdig 109 wagens laden en dit kan later nog uitbreiden.

Laadinfrastructuur voor bedrijven

DATS 24 wil deze expertise nu ook inzetten om andere bedrijven te helpen. "We voelen dat veel bedrijven willen switchen naar elektrische wagens en nood hebben aan laadinfrastructuur", zegt Jonas Cautaerts, Head of EV Charging bij DATS 24. "We bundelen onze krachten met partner Pluginvest, die al veel ervaring heeft op de fleetmarkt, om een totaaloplossing aan te bieden en bedrijven te begeleiden in de elektrificatie van hun vloot."

In heel België bouwt DATS 24 een eigen laadnetwerk uit. Bij de winkelpunten van Colruyt Group (Colruyt, OKay, Bio-Planet, Dreamland, Dreambaby) zijn nu al meer dan 350 laadpunten beschikbaar. Binnen het jaar zullen dat er 1.000 zijn. "Ook extern willen we het laadnetwerk verder uitbouwen, bijvoorbeeld bij geïnteresseerden in de retail- of recreatiesector", zegt Jonas Cautaerts. "Zo kunnen andere bedrijven meeprofiteren van onze ervaring." Niet alleen op kantoor maar ook bij de werknemers thuis kan DATS 24 een laadpaal voorzien.

Handige laadpas

Om onderweg te laden, biedt DATS 24 een laadpas met een groot netwerk van 19.500 laadpunten in België en meer dan 200.000 internationaal. "Bij onze eigen laadpunten geniet je bovendien van een voordelig laadtarief per kWh", zegt Jonas Cautaerts. De laadpas geeft toegang tot negen van de tien laadpalen van andere providers in België. Alle laadbeurten komen uiteindelijk op één factuur bij de klant terecht.

DATS 24 heeft nog enkele interessante toekomstplannen voor fleetmanagers. "We zijn een B2B-app aan het ontwikkelen waarmee je zowel brandstof kunt tanken als elektriciteit kunt laden", zegt Jonas Cautaerts. "Een geïntegreerde oplossing dus, waarmee we de fleetmanager maximaal ontzorgen."

Klik hier voor meer informatie

Nu het aantal plug-inhybride en elektrische bedrijfswagens fors stijgt, zijn steeds meer bedrijven op zoek naar laadinfrastructuur voor hun medewerkers, zowel thuis als op kantoor. Ook Colruyt Group had nood aan zo'n oplossing. DATS 24 opende begin dit jaar aan de hoofdzetel in Halle het grootste semipublieke laadplein van België met 108 laadpunten van 22 kW en 1 snellader van 60 kW. Zo kunnen gelijktijdig 109 wagens laden en dit kan later nog uitbreiden. DATS 24 wil deze expertise nu ook inzetten om andere bedrijven te helpen. "We voelen dat veel bedrijven willen switchen naar elektrische wagens en nood hebben aan laadinfrastructuur", zegt Jonas Cautaerts, Head of EV Charging bij DATS 24. "We bundelen onze krachten met partner Pluginvest, die al veel ervaring heeft op de fleetmarkt, om een totaaloplossing aan te bieden en bedrijven te begeleiden in de elektrificatie van hun vloot."In heel België bouwt DATS 24 een eigen laadnetwerk uit. Bij de winkelpunten van Colruyt Group (Colruyt, OKay, Bio-Planet, Dreamland, Dreambaby) zijn nu al meer dan 350 laadpunten beschikbaar. Binnen het jaar zullen dat er 1.000 zijn. "Ook extern willen we het laadnetwerk verder uitbouwen, bijvoorbeeld bij geïnteresseerden in de retail- of recreatiesector", zegt Jonas Cautaerts. "Zo kunnen andere bedrijven meeprofiteren van onze ervaring." Niet alleen op kantoor maar ook bij de werknemers thuis kan DATS 24 een laadpaal voorzien.Om onderweg te laden, biedt DATS 24 een laadpas met een groot netwerk van 19.500 laadpunten in België en meer dan 200.000 internationaal. "Bij onze eigen laadpunten geniet je bovendien van een voordelig laadtarief per kWh", zegt Jonas Cautaerts. De laadpas geeft toegang tot negen van de tien laadpalen van andere providers in België. Alle laadbeurten komen uiteindelijk op één factuur bij de klant terecht.DATS 24 heeft nog enkele interessante toekomstplannen voor fleetmanagers. "We zijn een B2B-app aan het ontwikkelen waarmee je zowel brandstof kunt tanken als elektriciteit kunt laden", zegt Jonas Cautaerts. "Een geïntegreerde oplossing dus, waarmee we de fleetmanager maximaal ontzorgen."Klik hier voor meer informatie