Als teken van waardering voor al die jaren van toegewijd investeren in Vlaanderen, krijgt Daikin de Lifetime Achievement Trophy van Flanders Investment & Trade (FIT) tijdens de Foreign Investment Trophy op 18 maart 2019. "Dit is een erkenning voor het harde werk van al onze medewerkers", zegt Frans Hoorelbeke, voorzitter van Daikin Europe.

Innovatie

De drijfveer van Daikin in Vlaanderen? "Innovatie, want dat staat gelijk aan groei", aldus Frans Hoorelbeke. "We werken continu aan nieuwe producten, methodes en technologieën waarmee we inspelen op markttrends en streven naar verduurzaming." Die innovatie vindt onder meer plaats in de twee ultramoderne testfaciliteiten die het bedrijf in 2016 in zijn Oostendse O&O-centrum liet bouwen. Een investering waarvoor het in 2017 nog een nominatie in de wacht sleepte voor de Foreign Investment of the Year Trophy van FIT.

Frans Hoorelbeke, voorzitter van Daikin Europe, Flanders Investment & Trade
Frans Hoorelbeke, voorzitter van Daikin Europe © Flanders Investment & Trade

Werkgever van formaat

Naast een O&O- en kenniscentrum opende Daikin Europe ook sites in Gent en Brussel, alsook de Daikin Academy, een internationaal opleidingscentrum. Door de decennia heen steeg de jaarlijkse omzet van Daikin Europe van 5 miljoen tot 2,8 miljard euro in het hele EMEA-gebied, waarvan 85 miljoen euro in Vlaanderen. Het aantal werknemers in Vlaanderen nam dan weer toe van 68 tot 2.040, waarvan zo'n 1.700 in Oostende. Daarmee is Daikin Europe meteen ook de grootste werkgever van de kuststad.

Trouw en productief

Er zijn verschillende redenen waarom de Japanse aircospecialist zo verknocht is aan Vlaanderen. Frans Hoorelbeke: "Vlaanderen ligt op een steenworp van het VK, een van onze grootste Europese markten. Maar de ligging en infrastructuur staan tegelijk ook garant voor een vlotte connectie met het continent. Bovendien zijn Vlamingen productieve en trouwe medewerkers. Dat weten ze in Osaka ook: het Japanse hoofdkantoor beschouwt onze site in Oostende als een van zijn belangrijkste productievestigingen wereldwijd."

Dat Daikin de Lifetime Achievement Trophy mag ontvangen, is een erkenning voor decennialang investeren en het harde werk van onze mensen.

Frans Hoorelbeke (Daikin Europe)
Als teken van waardering voor al die jaren van toegewijd investeren in Vlaanderen, krijgt Daikin de Lifetime Achievement Trophy van Flanders Investment & Trade (FIT) tijdens de Foreign Investment Trophy op 18 maart 2019. "Dit is een erkenning voor het harde werk van al onze medewerkers", zegt Frans Hoorelbeke, voorzitter van Daikin Europe.De drijfveer van Daikin in Vlaanderen? "Innovatie, want dat staat gelijk aan groei", aldus Frans Hoorelbeke. "We werken continu aan nieuwe producten, methodes en technologieën waarmee we inspelen op markttrends en streven naar verduurzaming." Die innovatie vindt onder meer plaats in de twee ultramoderne testfaciliteiten die het bedrijf in 2016 in zijn Oostendse O&O-centrum liet bouwen. Een investering waarvoor het in 2017 nog een nominatie in de wacht sleepte voor de Foreign Investment of the Year Trophy van FIT.Naast een O&O- en kenniscentrum opende Daikin Europe ook sites in Gent en Brussel, alsook de Daikin Academy, een internationaal opleidingscentrum. Door de decennia heen steeg de jaarlijkse omzet van Daikin Europe van 5 miljoen tot 2,8 miljard euro in het hele EMEA-gebied, waarvan 85 miljoen euro in Vlaanderen. Het aantal werknemers in Vlaanderen nam dan weer toe van 68 tot 2.040, waarvan zo'n 1.700 in Oostende. Daarmee is Daikin Europe meteen ook de grootste werkgever van de kuststad.Er zijn verschillende redenen waarom de Japanse aircospecialist zo verknocht is aan Vlaanderen. Frans Hoorelbeke: "Vlaanderen ligt op een steenworp van het VK, een van onze grootste Europese markten. Maar de ligging en infrastructuur staan tegelijk ook garant voor een vlotte connectie met het continent. Bovendien zijn Vlamingen productieve en trouwe medewerkers. Dat weten ze in Osaka ook: het Japanse hoofdkantoor beschouwt onze site in Oostende als een van zijn belangrijkste productievestigingen wereldwijd."