Hoe evalueert u de deelname aan het Best Managed Companies-programma?

Voor ons was het een zeer positieve ervaring. Het is essentieel om ideeën te hebben om u te onderscheiden van andere bedrijven. Een dergelijk coachingstraject helpt het management daarbij. De sterkte van de Best Managed Companies-coaches is dat ze de processen in vraag stellen. Met dergelijke input konden we als bedrijf aan de slag.

Wat heeft het label voor Easyfairs veranderd?

Enerzijds zijn we er intern uiteraard erg fier op. Het is een erkenning voor het harde werk dat het team levert. We hebben in elk land waar we gevestigd zijn dan ook met plezier wat budget uitgetrokken om deze erkenning te vieren... Anderzijds zorgt dit label extern voor extra visibiliteit. Het kwam - samen met erkenningen als Onderneming van het jaar en Great place to work - onze employer brand ten goede. Aanwerven gaat vlotter.

Hebben jullie als gevolg van het coachingtraject concrete initiatieven genomen om Easyfairs nog beter te managen?

Zeker. Ten eerste hebben we beslist om meer focus te leggen op het aantrekken van talent. Ons imago is door het label verbeterd, maar we dienden zelf ook initiatieven te nemen. We zijn nu actiever op campussen en organiseren sinds kort een " Event Master Certification " voor event managers. Talenten die bij ons aan de slag gaan, krijgen een uitgebreide interne opleiding. Op dit moment hebben we hierdoor reeds twee mensen kunnen aanwerven en er zitten nog enkele aanwervingen in de pipeline.

Ook ons tweede initiatief is gelinkt aan talent, het talent dat bij ons werkzaam is. Voor onze 120 managers ontwikkelden we een concreet plan rond doorgroeimogelijkheden.

Tot slot wordt het een steeds grotere uitdaging om onze jaarlijkse groei te behouden. Vandaar dat we onze afdelingen Research & Development en Business Development grondig herzien hebben en ook daar bijkomende aanwervingen hebben gedaan.

Voor ons is dit label trouwens geen eindpunt. We rusten niet op onze lauweren. Bij de volgende editie willen we opnieuw deelnemen om het label te behouden. Een strategisch plan 20-25 dat we samen met onze raad van bestuur uitwerken, moet daarbij helpen.

Welke raad geeft u aan bedrijven die wensen deel te nemen aan het Best Managed Companies-programma?

Bij Best Managed Companies worden de bedrijven die het label niet ontvangen, niet bekendgemaakt. Je hebt als bedrijf dus niets te verliezen. Sowieso is het een verrijkende ervaring. Zelfs als je geen laureaat bent, leert het coachingtraject welke verbeterpunten aangepakt dienen te worden en kan je daarmee aan de slag.

Is uw bedrijf een Best Managed Company? Schrijf u in op www.bestmanaged.be

Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven zetten hun schouders onder de derde editie van Belgium Best Managed Companies. Dit programma coacht private bedrijven en is gebaseerd op een internationaal erkend framework. Bedrijven die een heldere strategie, sterke competenties en betrokkenheid bij het bedrijf vertalen in mooie financiële resultaten mogen zich Best Managed Company noemen.

Voor ons was het een zeer positieve ervaring. Het is essentieel om ideeën te hebben om u te onderscheiden van andere bedrijven. Een dergelijk coachingstraject helpt het management daarbij. De sterkte van de Best Managed Companies-coaches is dat ze de processen in vraag stellen. Met dergelijke input konden we als bedrijf aan de slag.Enerzijds zijn we er intern uiteraard erg fier op. Het is een erkenning voor het harde werk dat het team levert. We hebben in elk land waar we gevestigd zijn dan ook met plezier wat budget uitgetrokken om deze erkenning te vieren... Anderzijds zorgt dit label extern voor extra visibiliteit. Het kwam - samen met erkenningen als Onderneming van het jaar en Great place to work - onze employer brand ten goede. Aanwerven gaat vlotter.Zeker. Ten eerste hebben we beslist om meer focus te leggen op het aantrekken van talent. Ons imago is door het label verbeterd, maar we dienden zelf ook initiatieven te nemen. We zijn nu actiever op campussen en organiseren sinds kort een " Event Master Certification " voor event managers. Talenten die bij ons aan de slag gaan, krijgen een uitgebreide interne opleiding. Op dit moment hebben we hierdoor reeds twee mensen kunnen aanwerven en er zitten nog enkele aanwervingen in de pipeline.Ook ons tweede initiatief is gelinkt aan talent, het talent dat bij ons werkzaam is. Voor onze 120 managers ontwikkelden we een concreet plan rond doorgroeimogelijkheden.Tot slot wordt het een steeds grotere uitdaging om onze jaarlijkse groei te behouden. Vandaar dat we onze afdelingen Research & Development en Business Development grondig herzien hebben en ook daar bijkomende aanwervingen hebben gedaan.Voor ons is dit label trouwens geen eindpunt. We rusten niet op onze lauweren. Bij de volgende editie willen we opnieuw deelnemen om het label te behouden. Een strategisch plan 20-25 dat we samen met onze raad van bestuur uitwerken, moet daarbij helpen.Bij Best Managed Companies worden de bedrijven die het label niet ontvangen, niet bekendgemaakt. Je hebt als bedrijf dus niets te verliezen. Sowieso is het een verrijkende ervaring. Zelfs als je geen laureaat bent, leert het coachingtraject welke verbeterpunten aangepakt dienen te worden en kan je daarmee aan de slag. Is uw bedrijf een Best Managed Company? Schrijf u in op www.bestmanaged.be