Hoe evalueert u de deelname aan Best Managed Companies?

De impact op onze partners was groot. We ontvingen positieve reacties van zowel onze leveranciers, onze banken als de eigenaars van de panden die we huren. Daarnaast is dit natuurlijk een erkenning en een motivatie voor de medewerkers. We wilden werken aan ons imago als werkgever en hebben met dit label een belangrijke stap gezet.

Wat heeft het Best Managed Company-label voor Exki veranderd?

We ontvangen meer reacties op onze vacatures. Dit is voor ons een eerste stap, want op onze site willen we het carrière-onderdeel ook uitbreiden. Dat zal de kwaliteit van onze recrutering ten goede komen.

Daarnaast merken we dat niet enkel werkzoekenden de weg naar Exki vinden. Het publiek in het algemeen dat een keuze moet maken tussen ons en concullega's, wordt door dit label beïnvloed. Ook klanten.

Welke initiatieven hebben jullie genomen als gevolg van het coachingtraject?

We zijn onze processen veel professioneler gaan aanpakken. Ons bedrijf is snel gegroeid en dat heeft ertoe geleid dat processen eerder spontaan ontstonden.

Op het vlak van HR heb ik bijvoorbeeld heel wat geleerd uit de contacten met het management van Easyfairs (een andere laureaat van het label Best Managed Companies, nvdr.). Gesprekken met andere bedrijven over gelijkaardige problematieken leiden tot nieuwe inzichten.

Is er onderling contact tussen de laureaten?

We zijn inderdaad in contact met een aantal andere laureaten. Dat verliep heel spontaan. Zo weet ik dat onze CEO, Frédéric Rouvez en de CEO van Easyfairs, Eric Everard, geregeld bijpraten.

Het is een goed idee om dit meer te structureren (Vanaf oktober lanceert Best Managed Companies rondetafelgesprekken met de laureaten , nvdr.).

Welke raad geeft u aan bedrijven die wensen deel te namen aan het Best Managed Companies-programma?

Wees eerlijk. Vertel uw coach waar u staat in uw processen. Welke werken goed en welke dienen nog geoptimaliseerd te worden? Enkel door eerlijk te zijn , werpt de Best Managed Companies coaching zijn vruchten af.

Daarnaast is dit label een beginpunt en geen eindpunt. Het coachingtraject werpt het licht op verbeterpunten . Het is aan u om deze aanpak consequent te blijven handhaven en uzelf te blijven uitdagen.

Is dat ook de reden waarom jullie bij de volgende editie opnieuw zullen deelnemen?

Absoluut. In een jaar tijd gebeurt er zo veel, zowel in de markt als binnen het bedrijf. We moeten ons blijven aanpassen. Daarom kiezen we er bewust voor om opnieuw uitgedaagd te worden.

Overtuigd dat uw bedrijf veel van de coaches kan opsteken? Schrijf u in voor Best Managed Companies via www.bestmanaged.be

Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven zetten hun schouders onder de derde editie van Belgium Best Managed Companies. Dit programma coacht private bedrijven en is gebaseerd op een internationaal erkend framework. Bedrijven die een heldere strategie, sterke competenties en betrokkenheid bij het bedrijf vertalen in mooie financiële resultaten mogen zich Best Managed Company noemen.

De impact op onze partners was groot. We ontvingen positieve reacties van zowel onze leveranciers, onze banken als de eigenaars van de panden die we huren. Daarnaast is dit natuurlijk een erkenning en een motivatie voor de medewerkers. We wilden werken aan ons imago als werkgever en hebben met dit label een belangrijke stap gezet.We ontvangen meer reacties op onze vacatures. Dit is voor ons een eerste stap, want op onze site willen we het carrière-onderdeel ook uitbreiden. Dat zal de kwaliteit van onze recrutering ten goede komen.Daarnaast merken we dat niet enkel werkzoekenden de weg naar Exki vinden. Het publiek in het algemeen dat een keuze moet maken tussen ons en concullega's, wordt door dit label beïnvloed. Ook klanten.We zijn onze processen veel professioneler gaan aanpakken. Ons bedrijf is snel gegroeid en dat heeft ertoe geleid dat processen eerder spontaan ontstonden. Op het vlak van HR heb ik bijvoorbeeld heel wat geleerd uit de contacten met het management van Easyfairs (een andere laureaat van het label Best Managed Companies, nvdr.). Gesprekken met andere bedrijven over gelijkaardige problematieken leiden tot nieuwe inzichten.We zijn inderdaad in contact met een aantal andere laureaten. Dat verliep heel spontaan. Zo weet ik dat onze CEO, Frédéric Rouvez en de CEO van Easyfairs, Eric Everard, geregeld bijpraten.Het is een goed idee om dit meer te structureren (Vanaf oktober lanceert Best Managed Companies rondetafelgesprekken met de laureaten , nvdr.).Wees eerlijk. Vertel uw coach waar u staat in uw processen. Welke werken goed en welke dienen nog geoptimaliseerd te worden? Enkel door eerlijk te zijn , werpt de Best Managed Companies coaching zijn vruchten af. Daarnaast is dit label een beginpunt en geen eindpunt. Het coachingtraject werpt het licht op verbeterpunten . Het is aan u om deze aanpak consequent te blijven handhaven en uzelf te blijven uitdagen.Absoluut. In een jaar tijd gebeurt er zo veel, zowel in de markt als binnen het bedrijf. We moeten ons blijven aanpassen. Daarom kiezen we er bewust voor om opnieuw uitgedaagd te worden.Overtuigd dat uw bedrijf veel van de coaches kan opsteken? Schrijf u in voor Best Managed Companies via www.bestmanaged.be