App laat u ontdekken of elektrisch rijden iets voor u is

Audi
Audi
Partner content

Partner content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

11 juli 2018, 08:45 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:01

Dat de doorbraak van de elektrische auto langer op zich laat wachten dan tien jaar geleden voorspeld, heeft onder andere te maken met vooroordelen tegenover elektromobiliteit. Want zeg nu zelf: bent u wel zeker dat elektrisch rijden bij u past? Aangezien de eerste volledig elektrische Audi binnenkort in de showroom staat, lanceert het Duitse premiummerk een gratis applicatie om u te laten ervaren wat het is om elektrisch te rijden. Hoe? Heel simpel: u rijdt gewoon met uw eigen auto zoals altijd. De app vertelt u of de vrees voor de actieradius en uw zorgen rond het opladen, terecht zijn of niet.

Wat weerhoudt mensen ervan om nu al een elektrische auto te kopen? Uit een online onderzoek van iVOX* in 2017 bleek dat dat in eerste instantie de beperkte actieradius is, gevolgd door de relatief hoge kostprijs, en twijfel over de nieuwe technologie. Op de vierde plaats staat het ontbreken van een fijnmazige laadinfrastructuur.

iVox onderzocht ook wat mensen ertoe aanzet om de aankoop van een elektrische auto in overweging te nemen. Dat zijn, zoals te verwachten, ecologische overwegingen, kostenefficiëntie en het rijplezier van een elektrische wagen. Deze top 3 geldt voor wie nog nooit met een elektrische auto heeft gereden. Voor wie al ervaring heeft opgedaan achter het stuur van een e-auto komt het argument ‘rijplezier’ op de eerste plaats. En stijgt de koopintentie met de volle 200%.

Een antwoord op al uw vragen

Audi lanceerde daarom begin deze maand de Audi e-xperience app (gratis beschikbaar in de Apple app store en in Google Play). De applicatie geeft een concreet antwoord op veel voorkomende vragen. Hoe vaak moet u laden? Hoe ver kunt u rijden? Waar vindt u laadpunten? Audi e-xperience brengt uw autoritten en verbruik met uw huidige auto in kaart en gebruikt die data bovendien om u voor te berekenen hoeveel u zou besparen. Qua brandstof én natuurlijk C02 uitstoot.

Voor u het weet, bent u helemaal verslingerd aan de app, want naast nuttig is het ook gewoon ‘fun’, met toffe graphics. En alles op basis van uw echte gedrag.

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Prophets tussen 5 en 22 mei 2017 bij 1.800 Belgen (die een wagen bezitten), representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1.800 Belgen bedraagt 2,20%.