Altijd en overal mobiel bereik

Orange
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 februari 2020, 15:39 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:12

“Ogenblikje, ik hoor u niet goed. Ik loop snel naar buiten.” Komt u bekend voor? Inderdaad, het is niet bepaald de ideale manier om op kantoor met klanten, leveranciers en andere partners te bellen. Gelukkig biedt Orange een brede waaier aan oplossingen. Die garanderen het mobiele bereik ook binnenshuis en zorgen ervoor dat uw bedrijfscontinuïteit nooit in het gedrang komt.

België behoort wereldwijd tot de koplopers op het vlak van mobiele dekking. Mobiel bellen is in ons land dan ook zo goed als nergens een probleem. “De kwaliteit van ons mobiele netwerk is uitstekend”, zegt Peter Caestecker, productmanager bij Orange. “Dat blijkt telkens weer uit de testen die het BIPT – en ook wijzelf samen met onafhankelijke studiebureaus – uitvoeren.” Het mobiele netwerk vervult zo de belofte van mobiele telefonie: altijd en overal bereikbaar zijn, ook wanneer je niet op kantoor bent en dus geen vast toestel binnen handbereik hebt. Alleen gebruiken we de mobiele telefoon vandaag allang niet meer alleen wanneer we onderweg zijn.

Gemiste oproep, gemiste opportuniteit

Gemiddeld zes op tien oproepen met de gsm doen we thuis of op kantoor, ook al omdat daar intussen niet altijd nog een vaste lijn beschikbaar is. “En net daar wringt het schoentje”, legt Peter Caestecker uit. “Een modern bedrijfsgebouw fungeert als een kooi van Faraday: door het gebruik van isolatie, superisolerend glas met een speciale coating, metaal en beton. Dat verstoort de mobiele dekking, wat het moeilijk maakt mensen op te bellen en oproepen te ontvangen.”

Altijd en overal mobiel bereik
© Getty Images

Een gemiste oproep is mogelijk een gemiste businessopportuniteit. Collega’s kunnen niet efficiënt met elkaar samenwerken wanneer ze niet vlot mobiel bereikbaar zijn. Dropped calls zorgen voor tijdverlies, irritatie en imagoschade. Kortom: mobiele telefonie is essentieel voor de productiviteit en continuïteit binnen een bedrijf. Daarom biedt Orange een reeks oplossingen die de mobiele dekking garanderen: ook in de nieuwste kantoorgebouwen, grote productiehallen en magazijnen op afgelegen bedrijventerreinen waar mobiele bereikbaarheid vandaag niet altijd vanzelfsprekend is.

Connectie met het netwerk

De eenvoudigste oplossing schuilt in het gebruik van wifi. “Als er een stabiele wifidekking is en je hebt een compatibele mobiele telefoon kan je ook op die manier op ons netwerk terecht”, zegt Peter Caestecker. Alleen biedt wifi niet altijd garanties, omdat het initieel niet voor gespreksoproepen is ontworpen en er nog een groot aantal oudere toestellen zijn die geen wifi-oproepen toelaten.

Altijd en overal mobiel bereik
© Getty Images/Westend61

Voor de residentiële markt en kleine kantoren (tot 150 m²) biedt Orange mobiele zekerheid met de Femtocell Home. Dat is een kleine zender die een mobiel netwerk binnenshuis opzet. Het volstaat het toestel aan te sluiten via een internetconnector. De internetverbinding hoeft trouwens niet van Orange te zijn. De Femtocell Home werkt op eender welke aansluiting. Voor bedrijven en dus grotere ruimtes (tot 500 m²) werkt Orange met de Network Extender. Het principe is vergelijkbaar met dat van de Femtocell Home. Ook een Network Extender werkt met elke internetprovider, alleen gebeurt de installatie door een partner en – voor het beste resultaat – op een weloverwogen gekozen locatie.

Altijd een passende oplossing

“Voor een goede mobiele dekking zijn twee elementen van belang”, vervolgt Peter Caestecker. “Enerzijds is er de beoogde oppervlakte, anderzijds het aantal toestellen dat er actief is.” In een magazijn van pakweg 1.500 m² is het mogelijk verschillende Network Extenders te koppelen en zo de nodige dekking te voorzien. Gaat het om nog grotere ruimtes, dan voorziet Orange in een repeater of in een heus basisstation om het mobiele signaal binnen te creëren. “Wat ook het vraagstuk is, we hebben altijd een oplossing die bij de behoeften van uw onderneming past”, besluit Peter Caestecker.

Meer weten over onze oplossingen voor mobiel bereik binnenshuis? Contacteer ons hier.