Borealis mocht de Foreign Investment of the Year Trophy 2019 mee naar huis nemen. Borealis werd verkozen tot winnaar na drie stemrondes door een professionele jury, het online publiek en de aanwezigen in de zaal. De Japanse aircospecialist Daikin ontving de Lifetime Achievement Trophy 2019. Vorig jaar vierde Daikin 45 jaar aanwezigheid in Vlaanderen.

Daarnaast won AGP Group de Newcomer of the Year Trophy 2019. Antonio Balata, vicepresident van AGP, ontving de trofee uit handen van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade (FIT). De Peruaanse producent van hoogtechnologische autoglasonderdelen investeerde 90 miljoen Amerikaanse dollar in de overname van productiebedrijf Soliver en de opening van een Europees hoofdkwartier in Gent.

Claire Tillekaerts: "Met deze trofee tonen we onze waardering aan een onderneming die haar eerste stappen zet op Vlaamse bodem. Nieuwe investeerders aantrekken is dan ook cruciaal voor onze economie. Vorig jaar was een absoluut recordjaar op dat vlak: buitenlandse bedrijven investeerden toen dubbel zoveel in Vlaanderen als in 2017. Traditioneel komen die investeringen vooral uit de VS en onze buurlanden. Ook uit Latijns-Amerika zien we nu een aantal investeringen in productie en R&D in de automotive sector die, via Vlaanderen, hun aanwezigheid in Europa versterken."

Met deze trofee tonen we onze waardering aan een onderneming die haar eerste stappen zet op Vlaamse bodem.

Claire Tillekaerts

Peruaanse specialist in autoglasonderdelen komt voor het eerst naar Vlaanderen

Vanuit zijn hoofdzetel in Peru groeide AGP Group uit tot een grootschalige producent van ultramoderne autoglasonderdelen. Onlangs zette de Latijns-Amerikaanse groep voor het eerst in decennia opnieuw voet op Europese bodem. AGP investeerde 90 miljoen Amerikaanse dollar in de overname van productiebedrijf Soliver uit Roeselare en de opening van een eerste Vlaamse vestiging in Gent. De Arteveldestad wordt in 2019 de thuisbasis van AGP's nieuwe Europese hoofdkwartier.

"Gent heeft een vooraanstaande universiteit en een groot netwerk van onderzoeksintensieve bedrijven, waar we in de toekomst mee hopen samen te werken", vertelt Arturo Mannheim, CEO van AGP Group. "De mensen in Vlaanderen met wie we tot nu toe hebben gewerkt, beschikken bovendien over de nodige expertise om onze innovatieve business hoge topen te laten scheren."

Borealis mocht de Foreign Investment of the Year Trophy 2019 mee naar huis nemen. Borealis werd verkozen tot winnaar na drie stemrondes door een professionele jury, het online publiek en de aanwezigen in de zaal. De Japanse aircospecialist Daikin ontving de Lifetime Achievement Trophy 2019. Vorig jaar vierde Daikin 45 jaar aanwezigheid in Vlaanderen. Daarnaast won AGP Group de Newcomer of the Year Trophy 2019. Antonio Balata, vicepresident van AGP, ontving de trofee uit handen van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade (FIT). De Peruaanse producent van hoogtechnologische autoglasonderdelen investeerde 90 miljoen Amerikaanse dollar in de overname van productiebedrijf Soliver en de opening van een Europees hoofdkwartier in Gent. Claire Tillekaerts: "Met deze trofee tonen we onze waardering aan een onderneming die haar eerste stappen zet op Vlaamse bodem. Nieuwe investeerders aantrekken is dan ook cruciaal voor onze economie. Vorig jaar was een absoluut recordjaar op dat vlak: buitenlandse bedrijven investeerden toen dubbel zoveel in Vlaanderen als in 2017. Traditioneel komen die investeringen vooral uit de VS en onze buurlanden. Ook uit Latijns-Amerika zien we nu een aantal investeringen in productie en R&D in de automotive sector die, via Vlaanderen, hun aanwezigheid in Europa versterken."Vanuit zijn hoofdzetel in Peru groeide AGP Group uit tot een grootschalige producent van ultramoderne autoglasonderdelen. Onlangs zette de Latijns-Amerikaanse groep voor het eerst in decennia opnieuw voet op Europese bodem. AGP investeerde 90 miljoen Amerikaanse dollar in de overname van productiebedrijf Soliver uit Roeselare en de opening van een eerste Vlaamse vestiging in Gent. De Arteveldestad wordt in 2019 de thuisbasis van AGP's nieuwe Europese hoofdkwartier."Gent heeft een vooraanstaande universiteit en een groot netwerk van onderzoeksintensieve bedrijven, waar we in de toekomst mee hopen samen te werken", vertelt Arturo Mannheim, CEO van AGP Group. "De mensen in Vlaanderen met wie we tot nu toe hebben gewerkt, beschikken bovendien over de nodige expertise om onze innovatieve business hoge topen te laten scheren."