Sinds begin dit jaar heet het voormalige KBL European Private Bankers 'Quintet Private Bank'. Binnen die brede groep is Rivertree de commerciële merknaam van de fondsen. Ignace De Coene is hoofd van het team van aandelenfondsbeheerders binnen Rivertree, en is dé autoriteit op het vlak van dividendaandelen. "Eenvoudig gezegd zijn dat aandelen met een rendement dat hoger ligt dan het marktgemiddelde. In dit segment zoeken wij de ideale combinatie van een jaarlijks terugkerend mooi dividend op de aandelen van de bedrijven in portefeuille én een dividend dat groeipotentieel heeft. En daar plukken onze klanten natuurlijk de vruchten van."

Het is eigenlijk de logica zelf dat dividendaandelen een slimme aanpak zijn in een wereld die volatiel en onzeker is. De Coene: "Zelfs in economisch minder florissante tijden kan je bij deze aandelen rekenen op een regelmatig dividendrendement. Bedrijven in cyclische sectoren houden we daarbij goed in de gaten: als hun balans sterk is, zijn ze gewapend om VUCA-tijden goed door te komen en alsnog dividenden uit te betalen." Daarom doen dit soort aandelen het goed bij klanten die op zoek zijn naar regelmatige inkomsten. De Coene: "ze zien dat als een langetermijnkeuze. Het is dan ook goed om weten dat wij bedrijven in onze portefeuille typisch drie tot vijf jaar aanhouden. Dividendaandelen geven een mooi dividendrendement en zijn daarnaast toch ook een voorzichtige belegging, al blijven het uiteraard aandelen en kan je fluctuaties niet uitsluiten."

Ignace De Coene, head of competence center Equities, senior fund manager Rivertree Equity - Income Europe, Rivertree Investment Funds

Rivertree spreekt van SAMBA: geen dans, wel een letterwoord dat aangeeft hoe het zijn portfolio samenstelt: screening, active management, mix, back to basics en all-in-one. "Bij de screening werken wij bottom-up. We kijken eerst en vooral naar de basics van de bedrijven: zitten de financiële fundamenten goed, en hebben ze groeipotentieel? Is er voldoende cash om jaarlijks een dividend uit te betalen? We hanteren een mix: midcap-bedrijven van verschillende grootte, maar ook diversificatie wat sectoren betreft."

"Zelfs in economisch minder florissante tijden kan je bij deze aandelen rekenen op een regelmatig dividendrendement."

Dividendaandelen vergen wel een actieve aanpak in het beheer. "Het risico met hoge dividenden bestaat dat er plots géén dividend wordt betaald. We beheren onze portefeuille zeer actief om te beletten dat zulke bedrijven worden opgenomen. Een dividend stabiel houden en doen stijgen, is bovendien ook een goede manier om vertrouwen te creëren en dit wordt door de markt ook gezien als een signaal dat het management vertrouwen heeft in de toekomstige groei. Ook hier weer kunnen onze klanten de vruchten van zo'n beheer plukken."

Wilt u meer weten over de dividendaandelen van Rivertree? Bezoek de website.

Sinds begin dit jaar heet het voormalige KBL European Private Bankers 'Quintet Private Bank'. Binnen die brede groep is Rivertree de commerciële merknaam van de fondsen. Ignace De Coene is hoofd van het team van aandelenfondsbeheerders binnen Rivertree, en is dé autoriteit op het vlak van dividendaandelen. "Eenvoudig gezegd zijn dat aandelen met een rendement dat hoger ligt dan het marktgemiddelde. In dit segment zoeken wij de ideale combinatie van een jaarlijks terugkerend mooi dividend op de aandelen van de bedrijven in portefeuille én een dividend dat groeipotentieel heeft. En daar plukken onze klanten natuurlijk de vruchten van."Het is eigenlijk de logica zelf dat dividendaandelen een slimme aanpak zijn in een wereld die volatiel en onzeker is. De Coene: "Zelfs in economisch minder florissante tijden kan je bij deze aandelen rekenen op een regelmatig dividendrendement. Bedrijven in cyclische sectoren houden we daarbij goed in de gaten: als hun balans sterk is, zijn ze gewapend om VUCA-tijden goed door te komen en alsnog dividenden uit te betalen." Daarom doen dit soort aandelen het goed bij klanten die op zoek zijn naar regelmatige inkomsten. De Coene: "ze zien dat als een langetermijnkeuze. Het is dan ook goed om weten dat wij bedrijven in onze portefeuille typisch drie tot vijf jaar aanhouden. Dividendaandelen geven een mooi dividendrendement en zijn daarnaast toch ook een voorzichtige belegging, al blijven het uiteraard aandelen en kan je fluctuaties niet uitsluiten."Rivertree spreekt van SAMBA: geen dans, wel een letterwoord dat aangeeft hoe het zijn portfolio samenstelt: screening, active management, mix, back to basics en all-in-one. "Bij de screening werken wij bottom-up. We kijken eerst en vooral naar de basics van de bedrijven: zitten de financiële fundamenten goed, en hebben ze groeipotentieel? Is er voldoende cash om jaarlijks een dividend uit te betalen? We hanteren een mix: midcap-bedrijven van verschillende grootte, maar ook diversificatie wat sectoren betreft."Dividendaandelen vergen wel een actieve aanpak in het beheer. "Het risico met hoge dividenden bestaat dat er plots géén dividend wordt betaald. We beheren onze portefeuille zeer actief om te beletten dat zulke bedrijven worden opgenomen. Een dividend stabiel houden en doen stijgen, is bovendien ook een goede manier om vertrouwen te creëren en dit wordt door de markt ook gezien als een signaal dat het management vertrouwen heeft in de toekomstige groei. Ook hier weer kunnen onze klanten de vruchten van zo'n beheer plukken."Wilt u meer weten over de dividendaandelen van Rivertree? Bezoek de website.