Wees slim in je dekking

Een autoverzekering is verplicht in België voor je op de baan mag. Wel mag je zelf kiezen welke formule je het liefste hebt.

De mini en full omnium zijn vooral interessant als je nog een nieuwe, dure wagen hebt. Naarmate je wagen verouderd, hebben deze formules minder en minder nut. We raden je aan je formule te bekijken als je wagen ouder dan 5 jaar is. Ook op je burgerlijke aansprakelijkheid (ba) kan je heel wat besparen door goed te vergelijken. Deze verzekering dekt altijd hetzelfde risico, maar toch kunnen prijzen erg verschillen.

Betaal jaarlijks

Een goede truck om wat te besparen is om jaarlijks te betalen, in plaats van maandelijks. Als je maandelijks betaalt, worden er vaak extra administratiekosten aangerekend. Je betaalt dus eigenlijk net iets meer aan premie.

Vergelijk regelmatig

Belgen zijn heel trouw aan hun verzekeraar, maar dat zet zich niet automatisch om in een betere premie. Door regelmatig, bijvoorbeeld om de drie jaar, je autoverzekering te vergelijken, kan je heel wat besparen. Je ervaring, de leeftijd van de auto en nieuwe promoties kunnen de premie drukken.

Zeker voor jongere chauffeurs, die ondertussen door ervaring hun schadevrije jaren hebben opgebouwd, loont het om goed te vergelijken.

Vermijd dubbele dekkingen

Voor je een bepaalde verzekering of aanvullende dekking afsluit, kijk altijd goed na of je deze wel nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering? Dan heeft het geen nut om die optie ook nog eens bij je autoverzekering te nemen. Kijk ook zeker na of je een pechverhelping bij je garage of bij je verzekeraar afsluit.

Overweeg een hoger eigen risico

Het eigen risico, of wat we in de volksmond "franchise" noemen, is het bedrag dat je zelf betaalt als je schade lijdt. De kosten die hoger liggen dan je eigen risico worden bijgepast door je verzekeraar. Hoe meer je bereid bent om zelf bij te leggen, hoe lager je premie zal liggen.

Rijdt je dus zodanig veilig, dat je al jarenlang geen schade meer hebt geleden, dan kan het lonen om je eigen risico wat hoger te leggen. Je betaalt dan iets meer zelf mocht er toch schade zijn, maar je betaalt wel een lagere premie. Als je dus voorzichtig rijdt, komt je dat op langere termijn zeker goedkoper uit.

Een autoverzekering is verplicht in België voor je op de baan mag. Wel mag je zelf kiezen welke formule je het liefste hebt.De mini en full omnium zijn vooral interessant als je nog een nieuwe, dure wagen hebt. Naarmate je wagen verouderd, hebben deze formules minder en minder nut. We raden je aan je formule te bekijken als je wagen ouder dan 5 jaar is. Ook op je burgerlijke aansprakelijkheid (ba) kan je heel wat besparen door goed te vergelijken. Deze verzekering dekt altijd hetzelfde risico, maar toch kunnen prijzen erg verschillen.Een goede truck om wat te besparen is om jaarlijks te betalen, in plaats van maandelijks. Als je maandelijks betaalt, worden er vaak extra administratiekosten aangerekend. Je betaalt dus eigenlijk net iets meer aan premie.Belgen zijn heel trouw aan hun verzekeraar, maar dat zet zich niet automatisch om in een betere premie. Door regelmatig, bijvoorbeeld om de drie jaar, je autoverzekering te vergelijken, kan je heel wat besparen. Je ervaring, de leeftijd van de auto en nieuwe promoties kunnen de premie drukken.Zeker voor jongere chauffeurs, die ondertussen door ervaring hun schadevrije jaren hebben opgebouwd, loont het om goed te vergelijken.Voor je een bepaalde verzekering of aanvullende dekking afsluit, kijk altijd goed na of je deze wel nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering? Dan heeft het geen nut om die optie ook nog eens bij je autoverzekering te nemen. Kijk ook zeker na of je een pechverhelping bij je garage of bij je verzekeraar afsluit.Het eigen risico, of wat we in de volksmond "franchise" noemen, is het bedrag dat je zelf betaalt als je schade lijdt. De kosten die hoger liggen dan je eigen risico worden bijgepast door je verzekeraar. Hoe meer je bereid bent om zelf bij te leggen, hoe lager je premie zal liggen.Rijdt je dus zodanig veilig, dat je al jarenlang geen schade meer hebt geleden, dan kan het lonen om je eigen risico wat hoger te leggen. Je betaalt dan iets meer zelf mocht er toch schade zijn, maar je betaalt wel een lagere premie. Als je dus voorzichtig rijdt, komt je dat op langere termijn zeker goedkoper uit.