In een wereldeconomie zijn bedrijven hypergeconnecteerd. Om Belgische exporteurs het nodige advies te kunnen verstrekken, analyseert Credendo de structurele risico's, de conjunctuur en de domino-effecten van diverse sectoren.

Nog te vaak limiteren Belgische kmo's hun uitvoer tot de buurlanden. Nochtans biedt export buiten Europa heel wat mogelijkheden, mede dankzij kredietverzekeraar Credendo. "Met landeninformatie, begeleiding bij het opstellen van een contract, een kredietverzekering en financieringsoplossingen, willen we echt een one-stop-shop zijn voor de verre export", vertelt Deputy CEO en COO Frank Vanwingh.

Nu Credendo 100 kaarsjes mag uitblazen, heeft de kredietverzekeraar meer dan ooit aandacht voor zijn maatschappelijke impact. Credendo ziet, zowel intern als in de projecten die hij ondersteunt, toe op de invoering en uitbouw van 'good practices' op het vlak van milieu, sociaal welzijn en bestuur.

Kredietverzekeraar Credendo viert zijn 100-jarig jubileum. De maatschappij werd in 1921 opgericht door de overheid om de Belgische internationale handel te ondersteunen met borgstellingen en verzekeringen. "Dat blijft onze hoofdopdracht, ook al is Credendo nu een Europese groep, actief in 15 landen", benadrukt CEO Dirk Terweduwe. "We blijven sterk verankerd in België, staan ten dienste van zowel grote als kleine bedrijven, en mikken specifiek op het financieren en verzekeren van exportdossiers voor kmo's."