Bedrijven die nationaal of internationaal willen zakendoen, krijgen geregeld de vraag om in een borg of 'surety bond' te voorzien. Dit document biedt de opdrachtgever of de begunstigde van de borg een garantie tijdens de uitvoering van een contract. Credendo - Guarantees & Speciality Risks, een gespecialiseerde dochteronderneming van kredietverzekeraar Credendo, levert borgtochten in heel Europa. Binnenkort kan dat in België ook via een online portaal.

Via de 'Credendo Green Package' mikt de kredietverzekeraar op het ondersteunen van milieuvriendelijke projecten, ook in België mits er exportmogelijkheden zijn.

Kmo's die zich willen toeleggen op de export hebben heel wat barrières te overwinnen. Gelukkig biedt kredietverzekeraar Credendo gespecialiseerd advies en een reeks financieringsoplossingen. "En vanaf 2022 zullen we startende exporteurs nog een extra boost geven", vertelt Deputy CEO en COO Frank Vanwingh.

De internationale handel wordt geleidelijk weer normaal. Exportbedrijven blijven echter aankijken tegen talloze risico's. Gelukkig kunnen ze zich daar grotendeels tegen wapenen.