'Deze overwinning is gewoon super', zei een bijzonder tevreden Anne Lenaerts, hr-directeur bij Nearly New Office Facilities. "Het is een erkenning door Trends en door het publiek van het duurzaam concept achter onze onderneming.'

NNOF blaast kantoormeubilair nieuw leven in. Stoelen worden hersteld, zitstofferingen vernieuwd, sloten vervangen. De focus ligt op hergebruik van de grondstoffen. Daarmee gaat de onderneming dit jaar naar een verwachte omzet van 2,3 miljoen euro, met 18 werknemers. 'We hebben 6.000 werkplaatsen opnieuw ingericht. Volgend jaar willen we dat cijfer verdubbelen', meldt een trotse verkoopdirecteur Bart Nelissen, die samen met Anne Lenaerts deze middag de prijs in ontvangst kwam nemen tijdens een ceremonie in het ING-gebouw aan de Brusselse Marnixlaan. Vaak start Nearly New Office Facilities van het bestaande kantoormateriaal, en dat krijgt een nieuw kleedje. 'Van een kast maken we bijvoorbeeld een zitmeubel', laat Anne Lenaerts verstaan. 'We zijn dus zeker goedkoper dan de vernieuwing van kantoormateriaal. Maar uiteraard kunnen we het goedkope zakenmodel van Ikea niet kloppen.'

Vijf is het slagwoord

Duurzaamheid is een groeimarkt. Dat geldt al evenzeer voor Ecophos, de winnaar in Waals-Brabant. 'Deze prijs is een belangrijke erkenning. Het wijst erop dat de markt onze innovatie, die in het DNA zit van de onderneming, kan waarderen', reageerde een tevreden CFO Sebastiaan Van Dooren.

Ecophos ontwikkelt concepten rond fosfaten. En alles draait rond het cijfer vijf. 'In vijf jaar willen we vijf fabrieken. We hebben er nu twee, in Nederland en Bulgarije. Een derde wordt gebouwd, in Frankrijk. Een vierde zou komen in India, waar we een joint venture tekenden met een lokale partner. En de vijfde fabriek komt ergens in Midden- of Oost-Afrika. Bovendien willen we dat onze omzet in vijf jaar, van 110 miljoen euro in 2014, naar 500 miljoen euro klimt.'

De onderneming mikt op veevoederfosfaten, specifiek in landen waar consumentenpatronen wijzigen en meer vlees wordt gegeten. O&O behoort tot de kernactiviteiten van de onderneming.

Ecophos is een familiebedrijf, in handen van Mohamed Takhim. "Dat het een familiebedrijf is, maakt dat we een strategie hebben die duidelijk is gedefinieerd. We voeren die ook uit en we gaan voor de lange termijn."

In het Brussels gewest won de afvalgroep Vanheede Environment Group de Trends Business Tour-trofee. Vanheede, geleid door CEO David Vanheede, verwerkt jaarlijks 800.000 ton afval met bijna 550 werknemers. Het afval wordt opnieuw in de markt gebracht, via 300.000 ton nieuwe grondstoffen, en meer dan 25 miljoen kilowattuur groene elektriciteit. (WR)

'Deze overwinning is gewoon super', zei een bijzonder tevreden Anne Lenaerts, hr-directeur bij Nearly New Office Facilities. "Het is een erkenning door Trends en door het publiek van het duurzaam concept achter onze onderneming.'NNOF blaast kantoormeubilair nieuw leven in. Stoelen worden hersteld, zitstofferingen vernieuwd, sloten vervangen. De focus ligt op hergebruik van de grondstoffen. Daarmee gaat de onderneming dit jaar naar een verwachte omzet van 2,3 miljoen euro, met 18 werknemers. 'We hebben 6.000 werkplaatsen opnieuw ingericht. Volgend jaar willen we dat cijfer verdubbelen', meldt een trotse verkoopdirecteur Bart Nelissen, die samen met Anne Lenaerts deze middag de prijs in ontvangst kwam nemen tijdens een ceremonie in het ING-gebouw aan de Brusselse Marnixlaan. Vaak start Nearly New Office Facilities van het bestaande kantoormateriaal, en dat krijgt een nieuw kleedje. 'Van een kast maken we bijvoorbeeld een zitmeubel', laat Anne Lenaerts verstaan. 'We zijn dus zeker goedkoper dan de vernieuwing van kantoormateriaal. Maar uiteraard kunnen we het goedkope zakenmodel van Ikea niet kloppen.'Duurzaamheid is een groeimarkt. Dat geldt al evenzeer voor Ecophos, de winnaar in Waals-Brabant. 'Deze prijs is een belangrijke erkenning. Het wijst erop dat de markt onze innovatie, die in het DNA zit van de onderneming, kan waarderen', reageerde een tevreden CFO Sebastiaan Van Dooren.Ecophos ontwikkelt concepten rond fosfaten. En alles draait rond het cijfer vijf. 'In vijf jaar willen we vijf fabrieken. We hebben er nu twee, in Nederland en Bulgarije. Een derde wordt gebouwd, in Frankrijk. Een vierde zou komen in India, waar we een joint venture tekenden met een lokale partner. En de vijfde fabriek komt ergens in Midden- of Oost-Afrika. Bovendien willen we dat onze omzet in vijf jaar, van 110 miljoen euro in 2014, naar 500 miljoen euro klimt.'De onderneming mikt op veevoederfosfaten, specifiek in landen waar consumentenpatronen wijzigen en meer vlees wordt gegeten. O&O behoort tot de kernactiviteiten van de onderneming.Ecophos is een familiebedrijf, in handen van Mohamed Takhim. "Dat het een familiebedrijf is, maakt dat we een strategie hebben die duidelijk is gedefinieerd. We voeren die ook uit en we gaan voor de lange termijn."In het Brussels gewest won de afvalgroep Vanheede Environment Group de Trends Business Tour-trofee. Vanheede, geleid door CEO David Vanheede, verwerkt jaarlijks 800.000 ton afval met bijna 550 werknemers. Het afval wordt opnieuw in de markt gebracht, via 300.000 ton nieuwe grondstoffen, en meer dan 25 miljoen kilowattuur groene elektriciteit. (WR)