In de praktijk gaat het om het recht om zich in te mengen met beslissingen op topniveau wanneer de identiteit van Zim als nationale carrier in het gedrang zou komen.

Volgens meerderheidsaandeelhouder Israel Corp hebben twee rederijen waarmee onderhandeld werd over een verregaande samenwerking, de gesprekken gestaakt omdat ze het 'gouden aandeel' van de overheid als een obstakel zagen.

Vrijdag wordt opnieuw een belangrijke dag voor Zim omdat de aandeelhouders en schuldeisers het financiële herstructureringsplan moeten goedkeuren. Het aandeel van Israel Corp zal dan naar 32% herleid worden omdat diverse schuldeisers hun schulden zullen omzetten in aandelen.

In de praktijk gaat het om het recht om zich in te mengen met beslissingen op topniveau wanneer de identiteit van Zim als nationale carrier in het gedrang zou komen.Volgens meerderheidsaandeelhouder Israel Corp hebben twee rederijen waarmee onderhandeld werd over een verregaande samenwerking, de gesprekken gestaakt omdat ze het 'gouden aandeel' van de overheid als een obstakel zagen.Vrijdag wordt opnieuw een belangrijke dag voor Zim omdat de aandeelhouders en schuldeisers het financiële herstructureringsplan moeten goedkeuren. Het aandeel van Israel Corp zal dan naar 32% herleid worden omdat diverse schuldeisers hun schulden zullen omzetten in aandelen.